Protest! O suta de studenți de la UBB Cluj au cerut menținerea cursurilor online - VIDEO


Circa 100 de studenți din cadrul UBB Cluj au cerut să se continue cursurile in sistem hibrid: fizic si online.

Tinerii spun ca renunțarea la starea de alertă si implicit la cursurile online s-a facut prea rapid si ei nu au apucat să îți facă rost de chirii.

În plus, studenții reclamă faptul că este si greu să prindă o chirie buna pentru 3 luni, cât mai e până la finalul anului universitar. 

Conducerea UBB Cluj este alături de studenți, dar legea educației nu permite organizarea de cursuri online. Cu toate acestea, Senatul universității a decis luni, 14 martie, continuarea cursurilor hibrid pentru o scurta perioada de timp. Astfel, pana la începutul lunii aprilie, studenții vor mai avea parte de cursuri online, dar dupa acea data vor trebui sa mearga fizic la facultate.

Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții, experiența campusului și a activităților universitare offline fiind esențială pentru experimentarea unei studenții complete. Dar, din păcate, momentul în care Ministerul Educației a decis să aibă loc această «revenire» nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt”, au transmis studenții. 

Deși cu toții ne dorim reîntoarcerea la o studenție «normală», nu putem ignora numeroasele situații delicate în care se regăsesc enorm de mulți studenți”, au precizat cei din cadrul Consiliului Studenților Universitții Babeș-Bolyai (CSUBB).

Studenții UBB, nevoiți să revină la facultate fizic. Rector UBB: Dacă sistemul a fost bun doi ani, nu poate fi catastrofic să-l mai aplicăm câteva luni

Comentarii Facebook