Miercuri 16 Octombrie

Arde Pata Rât! Cineva a dat foc dealului și incendiul s-a extins - FOTO


Dealul de deasupra rampei RADP, de la Pata Rât, a luat foc.

Clujul a fost afectat de zeci de incendii numai în cursul zilei de luni. ”În cursul zilei de astăzi pompierii au intervenit deja să stingă peste 25 de incendii de vegetație uscată, iar cumulat au fost afectate peste 200 ha.

Un eveniment mai deosebit a avut loc astăzi în zona Valea Chintăului, din Cluj-Napoca, unde pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au reușit să salveze la timp 3 case de locuit și mai multe cabane/anexe gospodărești care au fost puse în pericol de flăcările care au cuprins peste 20 ha de vegetație uscată și stufăriș”, precizează cei de la ISU Cluj.

Flăcările au distrus însă mai mulți stupi de albine și lemne depozitate într-una dintre gospodării.

Pompierii clujeni au stins peste 50 de incendii de vegetație în ultimele trei zile. Ce reguli trebuie să respecți ca să nu pui în pericol viața oamenilor

Odată cu venirea  primăverii, pompierii clujeni se confruntă cu problema incendiilor de vegetație. În ultimele trei zile ale săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a gestionat, prin toate subunitățile, peste 50 de incendii de vegetație uscată. 

Acestea s-au manifestat atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în localități precum Vâlcele, Apahida, Gheorgheni, Jucu, Bonțida, Sic, Iara, Cătina, Oșorhel, Gârbău, Mera, Gilău sau Poieni. Din fericire, la incendiile de vegetație din acest an nu au existat victime. 

Deși incendiile de vegetație par situații ușor de gestionat, intervenția pompierilor este necesară în aceste cazuri pentru a evita extinderea flăcărilor la zonele împădurite, imobilele sau bunurile materiale aflate în apropierea terenurilor aprinse și apoi lăsate nesupravegheate. Drept dovadă, majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane neidentificate. Cu alte cuvinte, incendiile de vegetație sunt un pericol ce trebuie conștientizat”, anunță ISU Cluj.

Foto: Mathias Rex 

Comentarii Facebook