Protest în Sânnicoara. Asfaltarea străzii Planoarelor și pista de biciclete sunt în pericol

 

Locuitorii străzii Planoarelor din Sânnicoara protestează față de blocarea lucrărilor de asflatare a drumului și de realizare a pistei de bicicletele. 

 

Oficial, lucrarile de asfaltare in zona Cabaus, strada Traian Darjan, Planoarelor si Triaj au fost suspendate. Cauza: reclamatiile repetate facute de cei de la Aeroclubul din zona in special de la domnul cu hangarul nou ,ce nu poate trece cu avionasul sau peste pista de biciclete.

 

Ei mai reclama ca apa de pe deal se stange pe pista lor din cauza pistei de biciclete, dar zona lor fiind foarte joasa apa se strangea acolo de 100 de ani! E un om cu relatii politice la Bucuresti si asa a reusit sa blocheze tot”, a acuzat Florin Avram, locatar pe stradă.

 

Clujeanul a convocat o întâlnire publică pentru sâmbătă, 13 august, la ora 10.00.

 

Pe strada Planoarelor sunt circa 100 de case, astfel că interesul pentru asfaltarea drumului este foarte mare. 

 

Primărul comunei Apahida, Grigore Fati, a confirmat cele spuse de oameni. ”Există depusă la Inspectoratul de Stat în Construcții o sesizare din care rezultă că noi, prin lucrările pe care le facem, dirijăm apele pe terenul lor, trecând peste faptul că tot timpul acolo s-a scurs apa. 

 

Inspectoratul de stat ne-a oprit lucrările la pista de biciclete. Între timp ei au mai sesizat și faptul că nu toată lățimea drumului este în proprietatea noastră. Sunt niste probleme. Noi avem o lățime de 3 - 4 metri în proprietate, dar ne-ar trebui mai mult pentru a face rigolele și tot ce trebuie. Problema este că acest teren suplimentar se află în administrarea Aeroclubului ”Traian Dârjan”. 

 

Marți voi începe demersurile pentru a cere statului să trecă în administrarea Primăriei porțiunea de teren necesară pentru a putea realiza asfaltarea”, a explicat Grigore Fati.

 

Primarul comunei Apahida susține că pe strada Planoarelor a reușit să amenajeze pista de biciclete, realizată din fonduri europene (acum blocată în urma acestui scandal), care mai trebuie numai să fie asfaltată, a introdus canalizarea și iluminatul public. Ultimul pas ce mai trebuia făcut era tocmai asfaltarea străzii.

 

Sper să reușim să obținem acest teren în administrare pentru a asfalta în 2017. Sunt proiecte blocate, inclusiv cel pe fonduri europene, iar oamenii au de suferit. Pe strada Planoarelor sunt circa 100 de case făcute în speciale de familii tinere, care au nevoie de drum asfaltat”, a mai spus Grigore Fati.

Comentarii Facebook