Produsele pe care nu ar trebui sa le punem niciodata in frigider!

 

Printre fructele si legumele care sunt cel mai des tinute la frigider, chiar daca acest lucru nu este indicat, se numara si bananele, ceapa, cartofii si rosiile, informeaza huffingtonpost.com.

Despre cartofi, specialistii spun ca frigiderul face ca amidonul sa se transforme in zahar. Din aceasta cauza, cartofii devin foarte dulci in momentul in care sunt gatiti. Daca sunt intr-un loc intunecos, de exemplu in camara, cartofii pot rezista chiar si 3 saptamani.

Ceapa, ca si rosiile, se inmoaie in frigider. De asemenea, acestea imprastie aroma si mirosul si pe produsele din jur. Daca nu sunt taiate acestea se pastreaza mai bine intr-un loc cald, iar in cazul in care ceapa a fost taiata ar trebui sa o puneti la frigider impachetata. De asemenea, trebuie tinut cont de inca un lucru si anume sa nu depozitati niciodata ceapa si cartofii impreuna.

Cat despre rosii, salata va fi mult mai bogata in vitamine daca rosiile nu sunt tinute in frigider si sunt mancate imediat ce au fost cumparate. Ele au antioxidanti, vitamina A, C si K. Cu cat sunt mai rosii, cu atat vor fi mai bogate in licopen. Rosiile trebuie depozitate la temperatura camerei.

 

Foto: Flickr: Paul Pomeroy


Comentarii Facebook