Robotii se infrunta la UTCN, in 17 martie VIDEO


Sumo robotii realizati de studentii clujeni se dueleaza, sambata, 17 martie, la BattleLab Robotica, competitie organiata de Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

Intrecerea studenteasca este organizata in parteneriat cu BEST Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfa?ura in incinta Universitatii Tehnice pe strada Baritiu in amfiteatrul P03 si se adreseaza tuturor studentilor cu profil tehnic din Romania indiferent de profil sau anul de studiu.

"Tema competitiei din acest an o reprezinta implementarea de roboti de sumo autonomi, capabili sa identifice si sa elimine de pe suprafata de joc robotul advers in competitii de tip "1 la 1". Se admit echipe de pana la 4 studenti, iar competitia respecta regulile internationale de sumo robotic in ceea ce priveste dimensiunile suprafetei de joc si regulile de desfasurare si angajament. Robotii vor trebui sa respecte prevederile constructive ale clasei medii (masa totala: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fara limita de inaltime). Concursul BattleLab Robotica reprezinta o buna ocazie pentru studenti de a-si valorifica abilitatile practice pe baza conceptelor teoretice asimilate pe durata facultatii. Se doreste incurajarea spiritului de echipa, dezvoltarea capacitatii de organizare si de management a unui proiect concret si stimularea individuala a studentilor", precizeaza organizatorii.

La prima editie a concursului, din 2011, au participat 300 spectatori, care au sustinut cele 14 echipe prezente la startul competitiei.

 

Vezi mai jos imagini de la competitia de anul trecut:

BattleLab Robotica 2011 sau sumo cu roboti la UTCN - VIDEO si FOTO

Vezi cine a castigat BattleLab Robotica 2011 Cluj!

 

 

 

Comentarii Facebook