Procesiune greco-catolica prin centrul Clujului de sarbatoarea nasterii Fecioarei Maria FOTO


Circa 150 de credinciosi greco-catolici au participat, joi dimineata, la o procesiune ce a pornit din fata Catedralei "Schimbarea de Fata", de pe Bulevardul Eroilor.

Procesiunea a marcat sarbatoarea nasterii Fecioarei Maria si a fost organizata de Eparhia Greco-Catolica, de Cluj-Gherla.

Grupul de credinciosi a fost condus de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu.

"Urmand traditiei pelerinajelor greco-catolice la sanctuarele mariane in marile sarbatori ale Preasfintei Fecioare Maria, am invitat preotii si credinciosii din cadrul eparhiei la un pelerinaj-procesiune spre Manastirea Surorilor Maicii Domnului, care poarta hramul 'Nasterea Maicii Domnului', din cartierul  Gheorgheni. Este o ocazie de comuniune in rugaciune pentru a aduce multumire si lauda Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le revarsa asupra noastra si pentru ca ne-a daruit-o pe  Preacurata Fecioara Maria, Maica Domnului, ca mama si ocrotitoare", a spus PS Florentin Crihalmeanu.

Traficul pe Bulevardul Eroilor a fost blocat pe o banda pe durata procesiunii, iar credinciosii au fost insotiti de jandarmi si politisti.

Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului sau Sfanta Maria mica este sarbatorita in fiecare an in 8 septembrie.

Comentarii Facebook