Primul STUDIO DE OPERĂ înfiinţat la Cluj-Napoca îşi începe activitatea. Artiștii sunt talente depistate din ”popor”

 

Primul STUDIO de OPERĂ din Cluj-Napoca, o pepinieră de voci care să furnizeze talente de excepţie, își va începe activitatea cu două spectacole ce vor fi jucate la Opera Națională din Cluj-Napoca.

  

Născut din nevoia de afirmare a tinerelor talente ale artei lirice, STUDIOUL DE OPERĂ, un deziderat mai vechi al Clujului  muzical, a luat fiinţă anul acesta în cadrul instituţiei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Studioul va dezvolta o agendă proprie de spectacole destinate adulţilor dar şi copiilor, ce vor fi jucate în special în program matineu, dorinţa conducerii Studioului şi directorului Marius Vlad Budoiu fiind aceea de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program de operă. 

 

Sunt vizate de asemenea reprezentaţii în spaţii alternative şi deplasări în localităţi din judeţul Cluj şi zonele limitrofe, fapt care devine posibil odată cu crearea acestei resurse artistice alternative, aflate dispoziţia Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

 

Succesul audiţiei pentru selecţia celor dintâi beneficiari ai Studioului, ce a avut loc în luna februarie a.c., a confirmat, prin larga participare a candidaţilor proveniţi din centrele Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, că această iniţiativă vine în întâmpinarea unei mari nevoi existente la nivel naţional, România fiind recunoscută la nivel global ca o bună pepinieră de voci care furnizează talente de excepţie celor mai mari scene ale lumii”, au precizat reprezentații Operei.

 

Graţie colaborării cu dl. prof.dr. Francisc Fuchs care a preluat sarcina pregătirii muzicale a primelor titluri, sâmbătă 3 mai 2014, ora 10:30, vor putea fi urmărite pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, în premieră extraordinară, două titluri Mozartiene: ”Bastien şi Bastienne” şi”Impresarul”.

 

Noutatea care cu siguranţa va bucura melomanii, este aceea că accesul în cadrul studioului este deschis oricărei persoane talentate şi care posedă cunoştinţe ale artei vocale şi scenice, nefiind condiţionat de studii formale sau diplome.

 

Sâmbătă, 3 mai, ora 10.30, o dublă premieră la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

 

Din dorinţa de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbătă cu un program de operă, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită la premiera de debut a Studioului de operă clujean, programat pentru sâmbătă, 3 mai, ce va prezenta titlurile: ”Bastien şi Bastienne” şi ”Impresarul”, ambele fiind creaţii ale lui W. A. Mozart şi programe ce au fost puse în matineu chiar dacă nu se adresează copiilor, ci ţintesc un public matur.  

 

Cel dintâi matineu al premierei, ”Bastien şi Bastienne”, de sâmbătă, 3 mai, de la ora 10:30, este o operă comică într-un act ce îi va avea ca protagonişti pe Timea Fülöp Gergely, Marian Vasc Ionuţ, George Godja, Livia Chiuariu şi Alina Maria Grigore.

 

”Impresarul”, de asemenea un spectacol liric plin de umor, într-un act, va continua programul zilei cu soliştii Cristina Oltean, Oana Trâmbiţaş, Ioan Alexandru Mocian, Marian Vasc Ionuţ, Zoltan Molnar, Barbu-Sebastian Sofron, Alexandra Maria Topan, Loredana Florentina Puican, Giampaolo Picucci, Adriana Tidor şi Zsuzsa Jakacs.

 

Pregătirea muzicală şi acompaniamentul la pian este realizat de Francisc Fuchs, concepţia dramaturgică şi direcţia de scenă stau sub semnătura lui Emil Stugaru, iar Cristina Albu este regizorul artistic.

 

Aşteptările Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca în legătură cu acest proiect inovativ sunt mari şi pline de încredere, sporind astfel oferta artistică adresată publicului clujean, căruia doreşte să îi ofere şi în matinee spectacole dedicate adulţilor. Sperăm ca spectatorii noştri, vechi şi noi, să răspundă acestei invitaţii printr-o prezenţă numeroasă şi constantă!

 

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, telefon: 0264-592.466, deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Sâmbăta şi duminica Agenţia este închisă, cu excepţia zilelor în care este programat spectacol.

Comentarii Facebook