Vești bune pentru persoanele cu handicap. Vor primi mai mulți bani



Persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai fi nevoite să meargă la controalele periodice, la care erau supuși de lege, în urma unei modificări a articolului 59 din legea 444/2006, privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

Aceste persoane cu handicap într-un stadiu ireversibil erau obligate anual să meargă la comisie. Prin aceste modificări vor fi excluse de la obligativitatea evaluării periodice stabilite prin lege. Cred că acestor persoane li se acordă respectul cuvenit”, a declarat deputatul Cornel Itu.

De asemenea, persoanele cu handicap mai au parte de o veste bună pe plan financiar, fiind modificată legea privind compensarea financiară a adulților cu handicap grav.

Am cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb, actualizarea prestașiilor financiare pentru adulți cu handicap grav. Cuantumul era de 202 lei pentru persoanele adulte cu handicap grav. N-a mai fost actualizat cu inflația din 2008, iar această sumă mi se pare foarte mică. În urma demersurilor pe care le-am făcut, remunerația se va indexa cu inflația. Acest lucru aduce o mică alinare celor în suferință”, a mai declarat Itu.

Comentarii Facebook