Primul comerciant din pietele clujene, eliminat pentru suprataxare VIDEO


Primaria a dat afara din pietele clujene primului comerciant de produse agricole care a incalcat regulamentul si a practicat suprataxarea.

Acesta a acumulat punctele de penalizare prevazute in regulament pentru abateri privind provenienta produselor agricole si respectarea preturilor maximale impuse prin HCL. Practic, a incalcat de doua ori preturile maximale, care nu pot depasi dublul pretului comunicat zilnic de catre SC Centrul Agro Transilvania si este afisat pe panou. Acesta a acumulat astfel, conform regulamentului, 6 puncte de penalizare, iar la 5 puncte penalizare comerciantul pierde spatiul de vanzare.

Comerciantul respectiv nu va mai avea dreptul sa isi vanda produsele in pietele Primariei.

"In acest moment, mai sunt in piete de 8 comercianti care au un numar ridicat de puncte de penalizare si risca, la urmatoarea abatere, sa piarda spatiul din pietele municipalitatii. Pietele de cartier pe care le-am construit in ultimii ani trebuie sa-i gazduiasca pe producatori, nu pe intermediari. in acest fel le garantam clujenilor ca preturile legumelor si fructelor sunt tinute sub control", a precizat primarul Sorin Apostu.

Inainte de Paste, Primaria Cluj-Napoca a verificat 84 de producatori din pietele clujene. S-a constatat ca 17 dintre acestia vindeau produse pe care nu le cultivasera.

Comentarii Facebook