Primăria Florești a urcat pe SEAP licitația prin care va lua un credit pentru CENTURA de SUD

 

Primăria comunei Florești a lansat pe SEAP licitația prin care va accesa o linie de credit pentru a construi centura de Sud.

 

Linia de credit este de 47 de milioane de lei, din care vor fi luați bani pentru a fi construită centura prin spatele centului comercial Polus, iar din restul banilor vor fi co-finanțate fonduri europene. 

 

Proiectul si Caietul de Sarcini al Drumului de Ocolire de pe partea de SUD sunt gata. Executia va fi strict din bugetul local, deoarece Guvernul Ponta nici macar in ceasul al 12-lea nu a plecat urechea la solicitarile noastre de finantare a acestui proiect”, a explicat primarul Horia Șulea.

 

Specialiștii estimează că drumul de centură va costa circa 5 milioane de euro, în timp ce bugetul comunei este de 9 milioane de euro.

 

Primăria va retrage din credit exact banii pentru construcția centurii, iar restul banilor pot fi folosiți punctual pentru alte proiecte. Fiind o linie de creditare, Primăria ar urma să restituie numai banii folosiți.

 

Centura pornește din strada Tăuțiului și face joncțiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan. Drumul va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

Comentarii Facebook