Bicicliștii din Cluj-Napoca vor putea circula pe benzile dedicate transportului în comun

 

Bicicliștii din Cluj-Napoca vor putea circula pe benzile dedicate transportului în comun, se arată într-o decizie a Comisiei de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

În ședința comisiei s-a luat decizia ca toți bicicliștii din municipiu să aibă dreptul de a circula fără probleme pe benzile dedicate transportului în comun, câte există, de la Primărie până în Mărăști și pe strada Dragalina, unde există deocamdată linii dedicate de autobuz.

 

Obiectivul Primăriei este să mai facem benzi dedicate transportului în comun pentru că dorim să incurajăm deplasarea cu mijloace de transport alternativ în municipiu. Dorim să încurajăm cetățenii să folosească cele mai economice mijloace: transportul în comun și bibicletele, care să ne ajute la decongestionarea traficului și un mediu sănătos”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Comisia de sistematizare a circulației a decis ”permiterea circulaţiei bicicliştilor pe strada Dragalina, pe banda dedicată transportului în comun între Piaţa Horea, Cloşca şi Crişan şi strada Mamaia. Această măsură va avea caracter general şi se va aplica la toate benzile dedicate transportului în comun”.

 

Comform acestei decizii, vor fi montate indicatoare suplimentare pe benzile dedicate transportului în comun.

Comentarii Facebook