Miercuri 30 Noiembrie

Prefectul studenților UBB Cluj îl apără pe vloggerul Colo, care instiga la violarea minorelor

 

Prefectul studenților din UBB Cluj, Tudor Mureșan, i-a luat apărarea vloggerului Colo, ridicat de poliție după ce a instigat la violarea adolescentelor și la agresarea acestora. 

Probabil o sa atrag niște critici pentru postarea asta dar...

Avem violatori, pedofili și alte persoane care au savarsit infractiuni din zona asta și care au primit condamnări cu suspendare sau poate unii chiar au fost achitati. Vloggerul asta (de care n-am auzit pana la scandal) nu e nici violator, nici pedofil, e "doar" tembel și tocmai a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă.

Ori Poliția Română are nevoie de un tun mediatic care sa le mai spele din incompetenta lor în cazurile de violență împotriva minorilor, ori dubla măsură le domină judecata, ori am inteles greșit procedura penală. Dar vă rog să îmi spună cineva care este starea de pericol a ordinii publice pe care acest individ o creează, în acest moment, dacă ar fi în libertate?

P.S.: for my own safety, nu sunt de acord cu ce zice el în clip (dar asta e alta discutie)”, a scris Mușat.

Ce a spus vloggerul Colo VIDEO, în clipul care i-a atras chiar și un dosar penal: ”Am văzut o fată, nu cred că era clasa a zecea, a unșpea... Cred că avea vreo 16 ani. I-am văzut toată gă...za. Sincer vă spun, mi-a plăcut, de ce să mănânc c..at. Dar aia merită violată, mânca-ți-aș p... La modul cu picioare în gură, să o scuipi în gură. Să îi zici ”Cine e tăticul tău!”. Să îi dai picioare, să îi dai palme, să o dai cu capul de pereți și să îi pui picioarul pe față... Eu am niște fetișuri mai ciudate. Aia se vedea că îi place șarpele...”.

Vloggerul acesta nu e doar tembel. Exista suspiciunea rezonabila (sustinuta prin probele ce rezulta din materialele video accesibile) ca el a savarsit o infractiune. Eu cred ca macar noi, cei care avem tangenta cu dreptul, ar trebui sa fim un pic mai retinuti. Practic, nu stim inca care sunt temeiurile care au fost invocate in propunerea de arestare. Poate a incercat sa influenteze martori sau sa distruga probe. Nu stim. Ar trebui sa fim un pic mai echilibrati si sa evitam concluzii certe in lipsa cunoasterii probelor. Procedura penala permite arestarea preventiva în ipoteza acestui faptuitor, insa ramane de vazut ce temeiuri va invoca procurorul si daca va convinge judecatorul. Abia apoi, dupa ce vedem propunerea, temeiurile și probele, putem aprecia justețea acesteia si putem discuta solutia judecatorului. Înainte de asta, pe baza a ce decidem, asa, foarte ferm, dacă propunerea e potrivita sau deplasata? Cel puțin așa înțeleg eu procedura penală”, a precizat, la postarea prefectului studenților, lectorul universitar dr. Diana Ionescu, avocat în baroul Cluj.

Comentarii Facebook