Vineri 19 August

Ministrul Sănătății a comentat coada de la Institutul Oncologic din Cluj: ”Este o problemă de management”

 

La Institutul Oncologic din Cluj se face triaj și testare înainte ca pacienții să fie lăsați înăuntru, la tratament, dar astfel apar cozile.

Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este de management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare. Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul; atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un consult al unui medic”, a răspuns ministrul, precizând că nu doar la Institutul Oncologic din Cluj sunt cozi, ci și la alte unități medicale, chiar și din capitală, dând exemplul Spitalelor Florească și Universitar.

Eu cred că acel management, acel corp medical trebuie să înţeleagă că avem o programare, avem o zi în care să chemăm acel om, o oră care să îi fie dedicată lui”, a arătat Tătaru.

Acesta a mai spus cp dacă mai era încă în starea de urgenţă trimitea corpul de control.

Ministrul Sănătății vorbește fără să știe realitatea

Directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat miercuri, pentru Agerpres, a spus că de două luni pacienții oncologici nu au mai primit tratament.

Sunt pacienţi care n-au fost trataţi în lunile astea. Am avut 1.830 săptămâna trecută, 570 ieri, azi n-avem încă statistica, dar sunt sigur peste 500. Facem tot ce e omeneşte posibil. Vin pacienţi şi nu-i putem opri, oricât ar fi de planificat. Şi sigur că-i primeşti pe toţi, că 80% sunt din altă localitate. Şi trebuie făcut triajul, fiindcă astea-s regulile, şi testare la pacienţii oncologici. Iar toate aceste lucruri trebuie să se desfăşoare în afara spaţiului de spital. Căutăm toate soluţiile şi noi, colegii mei sunt absolut înnebuniţi de cât lucrează. A ne bate joc de oameni ar însemna să-i trimitem acasă”, a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

Doi pacienți, care au ieșit negativi la intrare în spital, au devenit pozitivi ulterior și au îmbolnăvit 4 cadre medicale de la Institut.

Comentarii Facebook