Polițiștii care păzeau deținuții evadați la Cluj sunt ”țapi ispășitori ai unui sistem care nu funcționează”

 

În momentul evadării celor 4 deținuți din arestul IPJ Cluj, paza era asigurată de doi polițiști, la 40 de infractori.

 

Când au evadat cei patru deținuți, în 17 ianuarie, erau în arestul IPJ Cluj 37 de deținuți păziți de trei polițiști, din care unul era plecat la spital cu un deținut care și-a dat foc”, a dezvăluit jurnalistul de investigații Mihai Șoica.

 

Șeful de schimb de la arest a știut că muncitorii au lucrat și s-a îndepărtat o gratie. Hoțul a văzut și a profitat. Șeful de schimb nu a verificat gratiile, deși avea această atribuție”, a mai spus Mihai Șoica, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

S-a început o verificare și noi, Sindicatul național al agenților de poliție, le-am pus la dispoziție avocat. Vom vedea ce va fi după aceea. Eu nu zic că au vină sau nu au. Ei sunt țapi ispășitori ai unui sistem care nu fucționează corespuzător. Eu vin și arăt că dacă se făcea ce am scris în memoriul din 2010, care reclama condițiile din arestul IPJ Cluj, acum aveam condiții mai bune. Dacă se plătea sporul de 75% din salariu pentru zilele de weekend, atunci aveam mult mai mulți polițiști de serviciu. Se cereau să vină să lucreze”, a spus președintele Sindicatului polițiștilor Cluj, Constantin Mandache. 

 

Liderul de sindicat susține că nu e de vină conducerea IPJ Cluj pentru lipsa condițiilor din arest. ”Nu e vinovată conducerea IPJ Cluj, pentru starea arestului. S-au dat acum bani și pentru cumpărarea de saltele noi. Dacă Guvernul României știe că CEDO a condamnat România pentru condițiile de la arest, de ce e de vină poliția. Guvernul Ponta să aloce bani pentru modernizarea arestului”, a mai precizat Mandache.

 

Soluție pentru evadările de la Cluj: Trebuie să avem dube de transport a deținuților. Luăm râie și alte boli

Comentarii Facebook