Soluție pentru evadările de la Cluj: Trebuie să avem dube de transport a deținuților. Luăm râie și alte boli

 

Președintele Sindicatului Polițiștilor Cluj, Constantin Mandache, a afirmat că Poliția ar trebui să aibă mașini speciale de transport a deținuților ca și în SUA. 

 

Dacă polițiile municipale ar avea autovehicule de transportare a infractorilor cu dubă și cu cameră de supraveghere, nu se întâmpla ultima evadare. Noi, sindicatul, vom depunde hârtie prin care vom cere mașini cu dubă.

 

Nu trebuie cărat infractorul cu polițistul pe bancheta din spate. Au râie și sunt bolnavi Sunt mulți romi infractori și punem mâna pe ei și mergem acasă la soții cu probleme și boli. Trebuie să avem dotarea necesară, cum am văzut în SUA. Am văzut acolo dotări uluitoare. Infractorii sunt duși în mașini speciale. 

 

Cei care dețin destinele politice nu știu ce au făcut pentru Poliție. Vrem o poliție națională bine dotată sau pe genunchi? Dacă vrem să avem o poliție dotată trebuie făcute investiții, măcar la jumătate față de polițiile occidentale”, a declarat Constantin Mandache, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE

 

Este vorba despre polițiile municipale și locale, unde infractorii sunt duși cu Daciile. ”Prind un infractor, un rom, și trebuie să îi fac percheziție corporală. Cum îi fac percheziție, dacă nu am mănuși. Pun mâna pe el și iau tot felul de boli. Apoi e dus cu mașina, pe bancheta din spate, iar lângă el stau și polițiștii”, a mai adăugat Mandache, care a spus că polițiștii nu primesc mănuși.

 

Salariul de bază al unui polițist care intră acum în IPJ este de 1.000 de lei. Constantin Mandache cere ca și salariile oamenilor să crească.

Comentarii Facebook