Politist din Capusu Mare, lovit cu pumnul in fata de un sofer beat!


Un sofer prins beat la volan l-a lovit pe un politist de la circulatie cu pumnul in fata, in momentul in care i-a luat actele la control. Incidentul s-a produs pe raza comunei Capusu Mare, pe DN1, sambata, 26 februarie.

Politistii au "observat in trafic un autoturism al carui conducator, la vederea echipajului de politie, a intentionat sa se sustraga verificarilor, trecand de la volan pe bancheta din spate. Politistii s-au deplasat la autoturismul respectiv, iar cand au solicitat conducatorului auto sa prezinte documentele personale si ale autoturismului, acesta a declarat ca nu le detine asupra lui", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Soferul emana un puternic miros de alcool, asa ca politistii "au efectuat un control corporal sumar, gasind un portmoneu in care se aflau cartea de identitate si permisul de conducere auto. Vazand ca i-au fost gasite documentele, conducatorul autoturismului a incercat sa le ia din mana politistilor, lovindu-l cu pumnul in zona fetei pe unul dintre politisti, iar pe celalalt impingandu-l. Din cauza comportamentului violent manifestat, barbatul a fost imobilizat de politisti", a mai spus Gina Pop.

Soferul, Vasile C., de 39 ani, a fost testat cu etilotestul si s-a stabilit ca avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Conducatorul autoturismului a fost dus la Spitalul Orasului Huedin unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange. 

 

Soferul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj si conducerea unui autotutism sub influenta bauturilor alcoolice. El a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin care a dispus inceperea urmaririi penale, fiind retinut pe 24 de ore.

Barbatul va fi prezentat duminica, 27 februarie, Judecatoriei Huedin, cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii Facebook