Peste 4,3 milioane de angajaţi români vor avea mâine liber

 

Cei 4,3 milioane de salariaţi români vor avea liber mâine, acesta fiind cel de-al patrulea an consecutiv în care angajaţii au liber pe data de 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, informează zf.ro

Printre angajaţii care vor bene­ficia de zile libere la mijlocul acestei săp­tămâni se numără cei peste 8.400 de angajaţi ai BRD, cea mai profitabilă bancă locală.

"Pe 15 august 2012 unităţile BRD nu vor avea program de lucru", a spus Traian Traicu, şef al serviciului de relaţii publice din cadrul BRD.

Codul muncii prevede ca, în cazul în care angajatorul nu poa­te acorda zile li­bere anga­ja­ţilor în zi­le­le de sărbătoare le­gală, este nevoit să-şi plătească an­gajaţii care lu­crea­ză cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în ur­mătoarele 30 de zile. Probabil că pen­tru această variantă vor opta majoritatea retai­lerilor alimentari, având în ve­dere că marile lanţuri de hipermarketuri nu îşi închid magazinele decât pentru câteva zile, în general în preajma Crăciunului sau a săr­bătorilor pascale.


Comentarii Facebook