Percheziții la Cluj, București și alte 10 județe, într-un dosar de spălare de bani. Polițiștii anunță prejudicii de aproape 1.5 milioane euro



Oamenii legii efectuează, miercuri dimineață, 38 de percheziţii domiciliare, în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuințele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei și peste 1.000.000 de euro.

La data de 17 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş efectuează 38 de percheziţii la locuințele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din municipiul Bucureşti”, informează IGPR.

Conform polițiștilor, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăţi comerciale din judeţul Mureş au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme din țară.

Oamenii legii au stabilit că administratorul în fapt al societăţii din judeţul Mureş ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care ar fi procedat la contactarea mai multor „clienţi”, cărora contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operaţiuni fictive.

Pentru crearea aparenţei de veridicitate, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plăţile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală, creându-se astfel premisele unor operaţiuni de spălare a banilor.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxa pe valoare adăugată.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, acesta din urmă fiind estimată la peste 1.000.000 de euro.

Comentarii Facebook