Parcul Feroviarilor nu se ridică la așteptările familiilor cu copii: „Tipic clujean, zeci de metri de granit/Spațiu pentru joacă mic”


Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare, trebuia să fie gata până la sfârșitul anului 2023, dar recepția lucrărilor va începe în luna ianuarie a anului 2024. Este vorba de o investiție de 9 milioane euro pentru o nouă zonă verde a orașului. Părinții însă se plâng că spațiul de joacă este foarte mic, cu puține leagăne și nu pot fi folosit simultan de mai mulți copii. 

„Pentru noul parc Feroviarilor, spațiul pentru joacă este foarte mic. Nu poate să acomodeze mai mulți copii simultan. 

Vă rog să dublați hintele, nu se poate să fie una singură la un parc așa mare. 

Vă rog să vă gândiți la blocurile din proximitatea Maurer - 300 apartamente și oxigen 1000… doar pentru apartamentele acestea și sunt prea puține. Tipic clujean, zeci de metri de granit și patru hinte din care 2 copii mici și 2 copii mai mari”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Clujenii își amintesc cu nostalgie cum înainte de 1990, în Parcul Feroviarilor, se amenaja, în fiecare iarnă, Orășelul Copiilor. În timp, Parcul Feroviarilor s-a transformat într-o adevărată ruină. În 2010, parcul intrase sub administrarea clubului de fotbal CFR Cluj, după ce Arpad Paszkany a semnat o asociere cu proprietarul, Compania Națională de Căi Ferate. Ulterior Paszkany a fost acuzat că a băgat drujbele în copacii parcului. Aceste acțiuni au stârnit nemulțumirea clujenilor, astfel  municipalitatea a fost nevoită să preia controlul asupra acestui teren. 

Solicitarea prin care autoritățile locale cereau transferul gratuit al dreptului de proprietate asupra Parcului Feroviarilor a fost trimisă în luna februarie 2015. În același an, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj și-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului respectiv. 

De atunci și până în prezent, clujenii tot așteaptă să vadă rezultatele promise. A fost un proces lung și de durată, Primăria a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare și extindere a Parcului Feroviarilor în 20 septembrie 2021, iar clujenii se vor putea bucura de parcul modernizat din anul 2024. 

Comentarii Facebook