Până la urmă UMF Cluj nu i-a lăsat la ceremonia de absolvire pe cei nevaccinați. Credeti că s-a procedat corect?


UMF Cluj nu le-a permis accesul celor nevaccinați la ceremonia de absolvire de sâmbătă, 3 iulie, de la Sala Polivalentă din Cluj. 

Știri de Cluj a scris de acum câteva zile că accesul nu va fi permis, iar cei de la UMF au spus că analizează măcar în cazul celor care nu se pot vaccina din cauza unor boli. Se pare că nu s-a mai vrut să se facă nimic.

Din păcate abuzurile conducerii Universității i-au lăsat afara in fata usilor PE STUDENȚII NEVACCINATI și pe familiile acestora ! Sper sa se sesizeze cine trebuie referitor la aceste extremisme și deraieri de la textul de lege ! RUȘINE !”, spune un părinte.

Cei nevaccinați ar fi fost dispusi să facă test PCR, dar acesta nu a fost acceptat. 

Astfel că, după șase ani de școală, absolvenții nevaccinați au putut să vadă online ceremonia de absolvire. 

Studenții UMF Cluj nevaccinați nu au voie la ceremonia de absolvire

Rectorul UMF, Anca Buzoianu, a încercat să explice că este un eveniment privat al universității și că regulile se fac pe plan intern.

La articolul 20 al Hotărârii nr. 636 din 9 iunie 2021 se specifică faptul că în spații interioare în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, pot participa doar persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Având în vedere că Festivitatea de Absolvire a promoției 2021 va avea loc în interiorul Sălii Polivalente BT Arena, organizarea evenimentului se află sub incidența art. 20. De asemenea, precizăm că Festivitatea de Absolvire este un eveniment privat al universității, prin care onorăm dorința absolvenților noștri”, precizează conducerea UMF.

Comentarii Facebook