Duminica 28 Aprilie

Orban: Toată lumea să iasă la controale! Prioritatea ZERO este respectarea normelor sanitare


Premierul Ludovic Orban a solicitat tuturor ministerelor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19 și instituțiilor din subordine să treacă la controale cu toate efectivele. 

Să nu mai rămână nimeni prin birouri, toată lumea pe teren, prioritatea ZERO este verificarea respectării normelor sanitare, a spus premierul în deschiderea ședinței de Guvern. 

"Creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Vreu să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici, toți cei care sunt obligați să organizeze activități SUNT RESPONSABILI și de modul în care respectă aceste reglementări.

Mesajul este: fără menajamente și fără milă față de cei care încalcă legea. Autoritățile de control să verifice la sânge respectarea regulilor și să ia toate sancțiunile legale. (...) Mai scoateți-i din birou pe cei obișnuiti să stea în birou. Toată lumea să meargă pe teren, să facă raport zilnic, cu numărul controalelor, al sancțiunilor și situațiile constatate," a afirmat Orban, conform realitatea.net.

"În acest moment prioritate ZERO este controlul respectării normelor saniatre, peste tot, în transportul în comun, în metrou, dar și în propriile instituții. (...)Prefer să izolăm virusul decât să izolăm cetățeni sau, Doamne-ferește, să fim izolați de alte țări," a afirmat Orban în debutul ședinței de guvern.


Comentarii Facebook