Oprea: Salariile militarilor din teatrele de operatiuni nu vor fi afectate in acest an


Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, a declarat astazi la Dej, la ceremonia de plecare in Afganistan a batalionului 811 "Dragonii Transilvani" ca drepturile banesti ale militarilor romani din teatrele de operatiuni nu vor fi afectate.

"Armata este cel mai bun ambasador al Romaniei in lume care isi va onora misiunile chiar in contextul crizei economice. Meseria de militar nu este una oarecare. Militarul mai are un contract cu tara pe care a jurat sa o apere chiar cu pretul vietii. Militarii romani se duc sa lupte sub drapel in primul rand pentru demnitatea Romaniei, pentru linistea copiilor nostri, impotriva terorismului international, nu pentru bani. Drepturile militarilor din teatrele de operatiuni nu vor fi afectate in acest an", a declarat Gabriel Oprea.

Demnitarul a adaugat ca in perioade de criza romanii trebuie sa fie uniti.

"Chiar in conditii bugetare grele trebuie sa cautam sa ne descurcam intr-o criza mondiala pe care nimeni nu a adus-o de acasa. Acum trebuie sa ne unim mai mult, sa stam uniti si nimeni sa nu tropaie din picioare ca in Romania este greu. Sunt convins ca daca suntem uniti vom depasi acest moment de criza si sa intram in normalitate. Cum se spune in armata: Nu lasam pe nimeni in urma", a mai afirmat Oprea.

La ceremonia de plecare a infanteristilor de la Dej in Afganistan a participat si ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. 660 de militari din cadrul Batalionului 811 "Dragonii Transilvani" vor sta sase luni in provincia Zabul unde vor asigura securitatea in zona alaturi de trupele afgane.

Comentarii Facebook