Bugetul Casei de Asigurari Cluj este pe butuci. Din luna august spitalele ar putea da faliment


Bugetul Casei de Asigurari de Sanatate Cluj este mai mic cu 250 de milioane de lei fata de anul trecut. In lipsa unor rectificari bugetare am putea asista dupa luna august la primele falimente din sistemul sanitar.

Potrivit cifrelor prezentate de reprezentantii CAS Cluj, fondurile pe 2010 sunt de 507 milioane de lei, iar in 2009 au fost de 750 de milioane. banii sunt mai putini la toate categoriile: spitalele au primit in acest an 340 de milioane de lei, cu 50 de milioane mai putin fata de anul trecut, iar banii pentru medicamente compensate si gratuite s-au epuizat complet.

"Am primit 62 de milioane pe tot anul, fata de 132 de milioane anul trecut. Banii s-au terminat si in data de 5 mai am anuntat farmaciile ca nu mai sunt. Am informat si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si am cerut bani mai multi", a declarat pentru Stiri de Cluj Crina Grozav, purtatorul de cuvant al casei de Asigurari de Sanatate Cluj.

Grozav a spus ca banii s-au terminat mai repede pentru ca au fost folositi pentru a stinge datoriile create anul trecut, cand au fost luate fonduri din 2010 pentru a asigura necesarul de mecicamente compensate si gratuite.

"In plus, s-a si cheltuit mult in acest an. Spre exemplu in martie am achitat retete in valoare de 14 milioane de lei, in conditiile in care intr-o luna normala cheltuim cam 7 -8 milioane de lei. Au fost mai multi bolnavi si banii s-au epuizat. Noi speram intr-o rectificare bugetara", a mai spus Crina Grozav. 

Comentarii Facebook