O clujeancă a vrut să își urce câinele în autobuz cu BILET: Șoferul ”m-a dat jos ca pe o lepra”

 

O clujeancă a relatat ce a pățit în momentul în care a vrut să urce într-un autobuz CTP Cluj cu animalul de companie. 

 

Femeia a fost dată jos cu toate că voia să composteze bilet pentru câine. Totul s-a întâmplat pe autobuzul 24 b. Clujeanca i-a scris primarului Emil Boc pentru a-i spune că lucrurile acestea nu sunt normale. 

 

Autoritatile statului, in principal cele locale, sunt responsabile de numar mare de caini de pe strada: abandonul nu este sanctionat aproape niciodata, majoritatea cainilor fara valoare chinologica nu sunt sterilizati si nici microcipati si curg puii pe toate drumurile. Ei ne iau banii ca sa "rezolve" si de fapt doar omoara o parte din cainii abandonati ce ajung pe mana lor. Restul se sparge in capul nostru, al iubitorilor (sa zic al fraierilor?).

 

Asa m-am ales cu inca o catelusa, de 10 kg, cumintenia pamantului si care evident doarme cu mine in camera, deseori o las sa urce in pat. Pentru ca e vaccinata, deparazitata, sterilizata, microcipata si adoptata. Pentru ca am ales sa adopt, responsabil si nu sa-mi cumpar un mini-catel <de rasa>.

 

Toata salvarea si intretinerea ei s-a facut pe banii mei (nu putini) si am economisit la bugetul local cateva sute de lei cu care ar fi prins-o, cazat-o cateva zile si omorat-o. Ba mai mult, azi am vrut sa mai aduc un mic aport la bugetul local platind o calatorie in plus pentru ea la CTP.

 

”Noroc” ca soferul m-a oprit la timp sa nu compostez biletul si m-a dat afara din autobuz.

 

Multumesc CTP si implicit primariei Cluj-Napoca, care spre deosebire de restul tarii si restul lumii, m-a da jos ca pe o lepra deoarece am adoptat o catelusa cuminte si sanatoasa, cu carnetul de sanatate la zi si pentru care doream sa compostez un bilet.

 

S-a intamplat in statia de la Regionala, ora 19:30, deloc aglomerat, autobuzul 24b, CJ 16 JCT, 824.

 

Poate ar fi trebuit sa nu mai imi cheltui mii de lei in fiecare an salvand animale abandonate si acum ma plimbam cu masina personala. Dar cum spuneam, sunt iubitor (deci fraier?)”, i-a scris clujeanca primarului Emil Boc.

 

Conform regulamentelor acum în vigoare, accesul cu animale de companie în mijloacele de transport CTP Cluj este interzis. 

 

Din octombrie va intra în vigoare noul regulament, care prevede că un câine poate fi urcat cu condiția să fie singurul patruped din autobuz, în caz contrar unul dintre câini va trebui să aștepte alt autobuz.

Comentarii Facebook