Noul director al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei este Carmen Ciongradi


Noul director al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei este Carmen Ciongradi, conform unui anunta facut de Ministerul Culturii.

Carmen Ciongradi, muzeograf in cadrul institutiei, a castigat concursul de proiecte organizat de minister pentru ocuparea functiei de director al Muzeului de Istorie a Transilvaniei, cu media 7,63.

"In urma desfasurarii celor doua etape ale concursului de proiecte de management pentru Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Cluj-Napoca, Carmen Ciongradi a obtinut media 7,63. Conform OUG nr. 189/ 2008, privind managementul institutiilor publice de cultura, este declarat câstigator candidatul care a obtinut cea mai mare medie, cu conditia ca aceasta sa fie de minimum 7", precizeaza reprezentantii ministerului.

Carmen Ciongradi a declarat ca noul functie o onoreaza si ca isi propune sa ca Muzeul clujean sa capete o noua fata. Ea lucreaza de 15 ani la institutia clujeana de cultural unde a detinut functia de muzeograf I A, avand doctoratul in istoria romana lua la Universitatea din Koln.

Inainte de Carmen Ciongradi, Muzeul de Istorie a Transilvaniei a fost condus de profesorul Ioan Piso, concediat fortat de ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook