Miercuri 24 Aprilie

O tanara de 24 de ani, care are numai 40 de kg, a primit unul dintre rinichii veniti la Cluj de la Oradea VIDEO


Cei doi rinichi prelevati in cursul serii de marti, 4 octombrie, de la Oradea, au fost transplantati de echipa condusa de profesorul Mihai Lucan, in cadrul Institutului de Urologie si Transplant Renal (IUTR) Cluj.

Unul dintre rinichi a salvat la propriu viata unei tinere de 24 de ani, care cantarea numai 40 de kilograme, cu 10 mai multe decat fetita de la care au fost prelevate organele.

"Este un copil de 10 ani care a avut un accident rutier, de la care au fost prelevati rinichii si ficatul. Rinichii au fost transplantati azi-noapte la un copil de o varsta echivalenta si la o domnisoara de 24 de ani, care are cronologic, 24 de ani, dar biologic are varsta apropiata de cea a copilului, avand aproape 40 de kilograme si copilul care a donat are 30 de kilograme", a declarat profesorul Mihai Lucan.

Trasplanturile au inceput marti seara si s-au terminat tarziu in noapte.

Al doilea rinichi a fost primit de o fetita de 12 ani din comuna Ceanu Mare. Diana Mihaela Moldovan a suportat bine transplantul si a spus ca se bucura foarte mult de faptul ca a primit un rinichi si nu mai trebuie sa faca dializa.

 

"Am aflat in 2005 ca este bolnava. Atunci avea 5 ani. De trei luni am stat internati la Pediatrie 2. Cand am auzit ca primim un rinichi a fost o emotie mare", a spus Tatiana Moldovan.

 

Fetita de la care au fost prelevate organele a fost lovita in urma cu 19 zile de o masina si a intrat in moarte cerebrala, parintii fiind de acord sa ii doneze organele.

Comentarii Facebook