Motivarea sentintei arestarii lui Sorin Apostu: ar fi urmat sa comita alte infractiuni. Avocatii riposteaza VIDEO


Motivarea sentintei arestarii primarului Sorin Apostu ar urma sa aiba la baza temerea ca edilul ar fi urmat sa comita si alte infractiuni.

Edilul a fost arestat joi, 10 noiembrie, pentru 29 de zile, iar motivarea hotararii Curtii de Apel Cluj ar urma sa fie facuta publica in cursul zilei de luni, 14 noiembrie. "Singura proba este o declaratie de invinuit care ii apartine Apsaziei Droniuc. Nu exista nicio proba in plus. Sunt si eu curios sa vad motivarea deciziei. Masura arestarii s-a bazat pe trei temeiuri: ca sunt motive din care rezulta ca incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului, ca exista date din care rezulta ca pregateste savarsirea altor infractiuni si ca prezinta pericol public", a declarat Gheorghita Mateut.

Denuntul a fost facut de Aspazia Droniuc, patroana unei firme din Cluj, care ar fi spus in fata procurorilor ca i-ar fi dat primarului Sorin Apostu spaga 49 de mii de euro.

"Sunt foarte curios sa vad motivarea dosarului. Nu se astepta nici Sorin Apostu si nici eu la aceasta hotarare. In acest caz exista un singur denunt. Singura legatura intre cazul Bica si cazul Apostu este aceasta persoana (n.red. Aspazia Droniuc) in rest nu exista niciuna. Declaratia dansei apare la dosar. Este vorba despre firma de consultanta", a declarat Gheorghita Mateut.

Avocatii primarului Sorin Apostu au mai afirmat ca asteapta motivarea hotararii de arestare pentru 29 de zile pentru a afla care este finalitatea actului de coruptie. "Am crezut ca voi descoperi din studeierea dosarului finalitatea actului de coruptie, dar din dosar nu am descoperit nimic. Pentru cei 49 de mii de euro este un contract semnat care a si fost ridicat de catre procurori. Sunt si eu foarte curios cum isi va motiva judecatorul aceasta hotarare de arestare pe 29 de zile", a mai spus Gheorghita Mateut.

Primarul Sorin Apostu este acuzat ca "in cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro".

 

Alaturi de primarul Sorin Apostu, in acest dosar mai sunt cercetati alti oameni de afaceri: Mustafa Bekar, actionarul SC Kiat, Calin Stoia, actionarul SC Brantnet Veres, si a fost audiat si Simion Muresan, patronul Electrogrup.

 

Surse judiciare precizeaza ca acestia i-ar fi facut primarului diverse cadouri in ultimii ani: vacante in locuri exotice, bilete de avion si chiar obiecte de vestimentatie. Vezi AICI detalii. Avocatul Gheorghita Mateut neaga ca s-ar fi facut referire la aceste "cadouri" in audirile de la DNA sau de la Curtea de Apel Cluj, dar nici in dosarul de urmarire penala.

 

Sotia primarului este cercetata in stare de libertate, alaturi de alte 6 persoane.

Comentarii Facebook