Moarte ȘOCANTĂ la Medicală 2 Cluj. Pacient căutat 24 de ore, era mort pe un hol. Nu l-a văzut nimeni?! - VIDEO

 

Un pacient de 55 de ani dat dispărut 24 de ore de la Clinica universitară Medicală 2 a fost găsit mort pe niște scări ale spitalului, fără ca cineva să îl vadă. 

 

Oana, nepoata celui dispărut și găsit mort, a relatat că ”deznodământul acestei povești mi se pare absolut halucinant. Cred că în România anului 2018 este incredibil să mori într-un spital și să nu te găsească timp de 24 de ore. Spitalul a fost întors cu susul în jos și nu a fost găsit, iar apoi am fost sunați că a fost găsit mort pe scări”. 

 

Primele care l-au căutat pe cel dispărut în data de 21 februarie au fost asistentele și infirmierele. ”Au început să îl caute după ce mama a dat alarma în spital, fiindcă de patru ore, aproximativ, nimeni nu îi observase lipsa (ora 16.30). Asistentele îl caută de 2 ori și nu îl găsesc. Poliția a fost alertată după ora 17.30, după ce s-a verificat spitalul. Mama a căutat pe scările principale, pe unde știu aparținătorii să circule. În rest, asistentele au căutat în alte locuri”, a mai spus Oana. 

 

În jurul orei 20.00, mamei i se cere cardul de sănătate pentru a i se face externarea unchiului meu. Mama a refuzat și i-a rugat să îl caute încă o dată pentru că poate este mort în spital. I-au spus că a fost chemată Poliția și că nu au ce face și au trecut la amenințări cu amenzi de zeci de milioane de lei, care vor veni în poștă. Medicul de gardă a plecat și a revenit peste câteva minute cu o atitudine schimbată și a îndemnat familia să plece acasă. Am plecat la ora 20.00 și am continuat căutările prin împrejurimi. În dimineața următoare, verișorul meu s-a întors la spital și a constatat că externarea a fost făcută după plecarea noastră, la ora 13.59, o oră la care spitalul nu știa să pacientul nu este în salon. Verișorul meu a plecat și a încercat să acceseze camerele de filmat din zonă, pentru că acest spital nu are nicio cameră de filmat. A fost sunat apoi și i s-a spus că a fost găsit decedat”, a mai spus Oana.

 

În timp ce cazul era prezentat, deputatul Emanuel Ungureanu a fost ”mustrat” de șefa Secției pe care s-a produs cazul, Prof. dr. Daniel Fodor: ”Vă doresc spor la treabî. Să sperăm să se rezolve toate problemele. Pe viitor v-aș ruga să fiți mai politicos cu personalul medical!”.

 

Doamna Fodor este șefa secției. Ați văzut cu cât cinism m-a tratat. M-a văzut că eram cu aparținătorii și nu că și-a cerut iertare sau a arătat vreo empatie față de cineva care și-a pierdut în condiții atât de dramatice pe cineva drag, ci a început să ne ia la rost că de ce filmăm. Nu am asta pe filmare, dar vă spun de unde vine această ironie că eu nu m-aș purta frumos cu personalul medical. De fapt, doamna doctor nu își dorea să se vorbească despre ceea ce se întâmplă pe secția ei. Aceste rude nu au primit nici măcar scuze pentru această tragedie care s-a produs într-un spital din România”, a explicat Ungureanu. 

 

Foto: Prof. dr. Daniela Fodor, în timp ce Emanuel Ungureanu și Oana discută despre acest caz

 

Aici, în data de 21 februarie a murit un om.

 

Tragedia este că acest pacient de 55 ani a murit pe niște scări, singur, în condițiile în care timp de 24 de ore a fost căutat fără rezultat în mod haotic de rude, infirmiere și cel mai puțin de către polițiști.

 

Urmăriți firul acestei povești cumplite și mărturia nepoatei celui decedat, studentă la Medicină în anul 6 UMF Cluj.

 

În această clinică nu funcționează la această oră nicio cameră de supraveghere.

 

De fapt, aici ca în atâtea spitale din România domnește haosul și indiferența.

 

A murit un om.

 

Contează.

 

Voi cere Ministrului Sănătății Sorina Pintea măsuri urgente ca toate spitalele să fie dotate cu camere de supraveghere măcar la intrările și ieșirile din aceste clădiri care sunt de prea multe ori capcane ale morții. Indiferența ucide!”, a spus deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care a dezvăluit cutremurătorul caz.



Comentarii Facebook