Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a oficiat slujba de înmormântare a elevului Sergiu Trifu, mort la Huedin - FOTO

 

Slujba de înmormântare a elevului de 18 ani din Huedin mort în noaptea de vineri spre sâmbătă la Balul Îndrăgostiților a fost oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

 

Slujba a început la ora 13.00, iar Mitropolitul Andrei le-a transmis părinților elevului un gând de mângaiere. 

 

Am fost acolo la înmormântare și am oficiat slujba pentru că mi s-a părut că este o situație foarte tristă și din punct de vedere duhovnicesc m-am simtit dator să mă duc. Era un băiat in floarea vârstei. Era o tristețe fără margini. Pe fețele colegilor elevului se vedea că erau foarte marcați. Părinții erau extrem triști”, a declarat mitropolitul Andrei.

 

Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Andrei, Propopul de la Huedin și de preotul din satul Dealul Negru.

 

Sergiu Trifu a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.15, la ieșire din sala unde avea loc Balul Îndrăgostiților, organizat de Liceul ”Octavian Goga”, unde era elev. Sergiu a ieșit în grabă din sală, unde a izbucnit un scandal între niște țigani și un alt bărbat, fiind implicat și fiul preotului din Huedin, Ioan Horea Morcan. Ultimul a folosit și un spray paralizant, inițial crezându-se că din acest motiv i s-a făcut rău elevului Sergiu Trifu.

 

Raportul IML Cluj arată, însă, că între decesul tânărului de 18 ani și faptul că în sală s-a folosit un spray paralizant nu este nicio legătură.

 

Iona Horea Morcan a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ultraj contra bunelor moravuri, dar a fost eliberat duminică, 24 februarie.

 

De ce a murit elevul Sergiu Trifu din Huedin! Ce spun medicii legiști

Comentarii Facebook