Mitingul sindicalistilor din Cluj, in imagini - Galerie FOTO

 

Aproape 1.000 de sindicalisti au protestat intre orele 12.00 si 14.00 in centrul orasului. Mitingul a inceput din Piata Lucian Blaga si, dupa ce au traversat orasul pe Bulevardul Eroilor, sindicalistii s-au oprit la Prefectura.

 

Protestatarii au fost nemultumiti in Piata Lucian Blaga ca instalatia de sonorizare a fost decuplata de la reteaua de alimentare a Casei de Cultura a Studentilor. Grigore Pop a acuzat conducerea institutiei ca asculta de ordinele lui Sorin Apostu si vrea sa saboteze mitingul.

 

Pe tot drumul pana la Prefectura, sindicalistii au scandat impotriva presedintelui Traian Basescu, a Guvernului si a lui Emil Boc.

 

La Prefectura, coloana de manifestanti numara deja aproape 1.000 de oameni. Ei au inmanat prefectului Florin Stamatian un memoriu adresat Guvernului prin care isi exprima doleantele fata de micsorarea salariilor, modificarea legii pensiilor si perspectiva disponibilizarilor.

 

La protestul de luni au participat sindicalisti de la primariile din Dej, Gherla, de la Opera Nationala si Teatru, dar si din cadrul sindicatelor politistilor si ale cadrelor militare in rezerva. Tonul a fost dat de conducerea de la Cartel Alfa, care ii reprezinta pe majoritatea celor care au marsaluit prin centrului Clujului.

 

Comentarii Facebook