Militarii americani au luat cu asalt Pădurea Bungăr din Cluj - VIDEO

 

Peste 100 de militari americani au transformat Pădurea Bungăr, din Cluj, într-un front de război, în cadrul exerciţiului ”Black Sea Rotational Force (BSRF) 2013”.

 

Cei peste 100 de militari americani si-au continuat exercitiul multinational desfasurat la Dej. Impreuna cu militari din Dej si Bistrita, acestia au efectuat un alt modul de pregatire in poligonul din ”Capul Dealului” si cel de pe Dealul Florilor.

 

Marţi dimineața a început cu un exercitiu tactic de patrula, punct de control trafic si o intalnire cu liderii locali. In jurul orei  13, actiunea s-a mutat in poligonul de pe Dealul Florilor si in padurea Bungar, unde americanii si-au scos la ”bataie” Humvee-urile, iar dejenii si bistritenii TAB-urile, scrie dejeanul.ro.

 

Exerciţiul multinaţional ”Black Sea Rotational Force 2013 (BSRF-13)” se desfăşoară, în perioada 25.02-30.08.2013, în România. Activitatea contribuie la creşterea interoperatibilităţii între armatele statelor partenere participante şi reprezintă cel mai amplu exerciţiu multinaţional ce se defăşoară în România în anul 2013. Participanţii sunt militari din România, Statele Unite ale Americii, Armenia, Macedonia şi Bulgaria, scrie bsrf.forter.ro.

 

Locaţiile de desfăşurare ale exerciţiilor sunt: Mihail Kogălniceanu, Babadag, Obedeanu, Balta Verde, Cernele, Dej, Valea Urişorului, Capul Dealului, Damieni, Bacău, Boboc, Câmpia Turzii, Cincu, Capul Midia şi Portul Constanţa.


 


Comentarii Facebook