Lucan și-a făcut clinica privată de pe Republicii pe terenul Primăriei Cluj-Napoca

 

Mihai Lucan și-a făcut clinica LukMed, de unde câștigă un milion de euro pe an, pe terenul primit de la Primăria Cluj-Napoca.

 

Asocierea cu primăria Cluj-napoca s-a parafat în 2004, pe un teren ce valorează peste 200.000 de euro.

 

Se aprobă asocierea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca cu SC Lukmed SRL, având ca obiect terenul situat în municipiul Cluj-Napoca, strada Republicii colț cu strada Șoimului, în suprafață de 1000 de mp., în vederea construirii unei clinici de profil urologic:

 

SC Lukmed SRL se obligă: să achite Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, suma de 70 de euro/mp/durata asocierii; să pună în funcțiune obiectivul asocierii în termenul prevăzut prin autorizația de construire; să suporte toate cheltuielile legate de realizarea, exploatarea și întreținerea obiectivului asocierii. Durata asocierii este pe 45 de ani”, se arată în hotărârea Consiliului Local din 31 mai 2004.

 

Asocierea a fost considerată foarte importantă atunci, cu toate că, spre exemplu, terenul putea fi folosit pentru construirea unei grădinițe și creșe, unități care sunt și așa insuficiente în Cluj-Napoca.

 

Clinica privată LuKmed este una foarte profitabilă. În 2012, profesorul Mihai Lucan, fondatorul unității, a obținut de acolo un venit de aproape 600.000 de euro pe an.

 

Vezi AICI declarația lui de avere.

 

 

 

---------------------------------------------

 

UPDATE


În 2006, Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a decis modificarea Hotărârii privind terenul pe care se află clinica Lukmed.


SC Lukmed SRL se obligă: să achite Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, suma de 70 de euro/mp/durata asocierii. Plata se va face după cum urmează: suma de 15.000 de euro la data obținerii autorizației de construire; 100 de plăți trimestriale a câte 550 de euro fiecare, începând de la data emiterii de luare în folosință. Plata ratelor trimestriale se va face până în data de 15 a primei luni din trimestrul în curs; să pună în funcțiune obiectivul asocierii în termenul prevăzut prin autorizația de construire; să suporte toate cheltuielile legate de realizarea, exploatarea și întreținerea obiectivului asocierii. Durata asocierii este pe 45 de ani”, se arată în hotărârea Consiliului Local din 31 mai 2004”, se arată în Hotărârea nr. 82 din 28 februarie 2006.

Comentarii Facebook