Lucan: ”I-aș face din nou transplantul lui Arșinel. Dar i-aș schimba numele”. Chirurgul atacă Știri de Cluj

 

Profesorul Mihai Lucan a mărturisit că, dacă ar fi cazul, i-ar face un transplant tot lui Alexandru Arșinel. 

 

Chirurgul a explicat că nu există o listă de așteptare și că transplantul actorului s-a făcut legal. 

 

Nu este rând la transplant pentru că transplantul nu este o alimentara unde oamenii își iau conserve. Transplantul este guvernat de alte reguli. Ceea ce determină cine primește un rinichi este compatibilitatea. Dacă mâine sau în noaptea asta s-ar întâmpla ca maestrul Arșinel să aibă nevoie de un transplant și să fie la fel de compatibil, tot lui i-aș face un transplant. Cu o singură schimbare, să își schimbe numele și să se cheme Ungureanu sau Alexa sau Șoica sau Coman. Din păcate, l-a chemat Arșinel. Nu știu dacă este un blestem să ai succes în viață, dar cert este că la orice colț te așteaptă indivizi frustrați, care încearcă să fure din faima ta.

 

Nu s-a încălcat legea în transplantul lui Arșinel. Nu există listă de așteptare”, a spus profesorul Mihai Lucan, la Antena 3.

 

El a făcut referire și la cazul semnalat de Emanuel Ungureanu, al unei tinere de 19 ani care a așteptat un transplant 7 ani. ”Fetița despre care se spune că a murit pentru că maesterul Arșinel i-ar fi luat rinichiul era dializată. A murit din alte cauze. Ea a avut niște complicații foarte mari, după ce a făcut un prim transplant, complicații care nu au mai putut fi remediate”, a spus Lucan.

 

Profesorul a făcut referire la cazul Adinei Bleotu care a murit în 2012 și nu se punea problema să fie primit rinichiul de care a beneficiat Arșinel. Cazul Adinei Bleotu a fost prezentat de Stiri de Cluj pentru ca in cazul ei, ca si al multor altor pacienti dializati, nu s -a putut gasi ani de zile un rinichi, in timp ce in cazul actorului cateva zile au fost suficiente.  

 

Știri de Cluj a transmis în premieră scrisoarea lui Emanuel Ungureanu și a realizat o emisiune care vorbea despre drama persoanelor care stau pe lista de așteptare pentru un transplant, chiar și 7 ani. 

 

Publicația a reflectat obiectiv și declarațiile profesorului Mihai Lucan.

Comentarii Facebook