Vineri 19 August

”Loverboy” olandez reținut la Cluj, în Florești! A cunoscut o femeie pe Tinder și a lăsat-o fără locuință


Un olandez a fost arestat în Florești, după ce a șantajat o femeie cunoscută pe Tinder. 

Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă și extrădarea acestuia în Bulgaria. Olandezul este acuzat de înșelăciune de o femeie din Bulgaria, pe care a cunoscut-o pe Tinder și cu care a avut o relație.

Bărbatul și-a agățat victima de pe Tinder

S-a reținut că la începutul lunii februarie 2020 victima pe nume Angelova l-a întâlnit pe susnumitul care folosea pseudonimul ”Rick” pe platforma Tinder. Bărbatul s-a prezentat sub numele de ”Theodoor”, un cetățean olandez care trăia și muncea în Sofia. Susnumitul și victima au comunicat în limba engleză. La scurt timp după ce au părăsit platforma Tinder cei doi au continuat să vorbească împreună prin intermediul WhatsApp, timp de aproximativ trei luni”, precizează Curtea de Apel Cluj, scrie clujust.ro.

Cei doi au ajuns să se mute împreună și muncea online pentru compania HP. ”Theodoor” a început apoi să îi spună ”Angelovei” că fosta soție are nevoie de ajutor financiar pentru fiul lor, pentru un tratament. 

Pe 29 mai 2020, persoana căutată a cerut-o în căsătorie pe Angelova. De asemenea, i-a propus să vândă apartamentul ei din Plovdiv și cu banii să plece în Africa. I-a spus că va lua o parte din bani pentru a închiria o casă în Africa iar restul sumei o va investi pentru a cumpăra un container cu scutece de copii de la un prieten din Belgia iar apoi îl va vinde în Africa. „Theodoor” i-a promis lui Angelova că-i va returna toți banii. Femeia a avut încredere în el. În următoarele zile „Theodoor” s-a ocupat de vânzarea apartamentului, spunându-i că avea experiență cu asemenea lucruri din Olanda”, mai arată instanța.

Escrocul de pe Tinder a dispărut cu toți banii rezultați în urma vânzării apartamentului

Din vânzarea apartamentului, 23.450 euro au fost depozitați în contul lui Angelova, iar 27.950 euro au fost plătiți cash lui ”Theodoor”. Ulterior i-a mai cerut 18.815 euro pentru afacerea cu scutece, bani pe care i-a primit. 

După acest moment, olandezul a dispărut. Victima a constatat că i-au dispărut telefonul și cartea de identitate.

Ba mai mult, aceasta a descoperit că i-au fost scoți bani din cont cu propriul card. Poliția a stabilit că escrocul se numește EDENS ALFONS THEODOOR, născut la data de 18.10.1961.

Olandezul a fost depistat la Florești. Acesta a fost predat autorităților din Bulgaria. 

„Escrocul de pe Tinder” din Cluj! Un IT-ist a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru șantajarea studentelor cu care vorbea pe Tinder

Comentarii Facebook