„Escrocul de pe Tinder” din Cluj! Un IT-ist a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru șantajarea studentelor cu care vorbea pe Tinder


Un bărbat care lucrează în domeniu IT în Cluj-Napoca a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că a șantajat două studente cu care comunica pe Tinder. Bărbatul le-a filmat în timpul actelor sexuale, pentru ca ulterior să le șantajeze pe fete ca să mai întrețină cu el relații sexuale.

Pe lângă pedeapsă, a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Parohia ortodoxă română, biserica „Sf. Dumitru ” Florești sau la Primăria mun. Cluj-Napoca”, notează clujust.ro.

Acuzația legată de prima victimă

La data de 16.10.2018, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca-Biroul de Investigații Criminale, au fost sesizate de către persoana vătămată S.B.B., cu privire la faptul că a fost contactată de un bărbat cunoscut anterior pe rețeaua de socializare ”Tinder”, care i-a adus la cunoștință că în cazul în care nu va mai întreține relații sexuale cu acesta de patru ori, va posta în mediul online imagini compromițătoare din timpul unui act sexual petrecut între aceștia în cursul lunii mai 2018”, se arată în acuzația legată de prima victimă, potrivit sursei citate.

Persoana vătămată susține că în cursul lunii mai, 2018, a cunoscut pe rețeaua de socializare „Tinder” un bărbat pe nume M.I., de aproximativ 27 de ani, iar după ce au discutat pe parcursul mai multor zile, au convenit să se întâlnească. Astfel, într-o seară, persoana vătămată a fost preluată de inculpatul M.I. cu mașina, de la căminul facultății și s-au deplasat către Dealul Feleacului, pentru a admira panorama orașului. Ajunși acolo, în urma unor discuții cu conotații sexuale, persoana vătămată a acceptat propunerea inculpatului de a  merge la locuința acestuia, unde au întreținut relații sexuale, momente înregistrate video de către inculpat cu telefonul mobil.

În cursul lunii august 2018, inculpatul a contactat persoana vătămată prin intermediul aplicației Facebook, ocazie cu care acesta i-a adresat mai multe mesaje de natură obscenă, motiv pentru care acesta a fost blocat și nu a mai putut-o contacta pe S.B.B.

Ulterior, în cursul lunii octombrie a anului 2018, inculpatul M.I. a contactat din nou persoana vătămată, de aceasta dată prin intermediul unor conturi de Facebook, deschise pe numele ”R.R.”, ”O. A.”, ocazie cu care i-a transmis o fotografie în care se observă o persoană de sex feminin care întreține raporturi sexuale orale cu un bărbat. În continuare, inculpatul i-a propus persoanei vătămate ca aceasta să mai întrețină acte sexuale de 4 ori, aferente celor 4 înregistrări video pe care le deține, în caz contrar amenințând-o că va distribui înregistrările video în mediul online.

Inculpatul nu s-a oprit aici, o altă fată a devenit victimă a șantajului

La data de 28.12.2018 a fost înregistrată la Poliția Municipiul Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale, plângerea penală formulată de persoana vătămată C.C. împotriva unui bărbat pe nume Matei, care a amenințat-o că în cazul în care nu va accepta propunerea de a întreține relații sexuale va distribui imagini în care aceasta apare nud, imagini identificate pe un telefon găsit în Cluj-Napoca, potrivit clujust.ro.

Fiind audiată în calitate de persoană vătămată, C.C. a precizat că a fost contactată în cursul anului 2018, prin intermediul aplicației Whatsapp, de către un bărbat care i-a transmis fotografii în care ea apare nud, acesta propunându-i o înțelegere, în sensul că va șterge imaginile în cazul în care vor întreține acte sexuale orale, în caz contrar, acestea vor fi distribuite pe rețelele de socializare, notează sursa citată.

Întrucât persoana vătămată a amânat oferirea unui răspuns, inculpatul identificat ulterior în persoana lui M.I., a contactat-o prin intermediul unui cont Facebook, deschis pe numele ”M.I.”, continuând cu actele de șantaj. În cele din urmă, fiind cuprinsă de frică, persoana vătămată a cedat insistențelor inculpatului, sens în care s-au întâlnit într-o seară, în jurul orelor 22:00-23:00 în stația de taximetrie din fața Casei de Cultură a Studenților din mun. Cluj-Napoca, unde în mașina acestuia (un autoturism marca Mercedes de culoare gri) au întreținut actele sexuale orale. Ulterior, cele două persoane nu au mai păstrat legătura, până în data de 10.11.2018, când inculpatul a contactat-o din nou pe persoana vătămată C.C., prin intermediul contului de Facebook ”R.R.”, reluând actele de șantaj.

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru două persoane șantajate

Față de faptele comise instanța a constatat că începând cu data de 16.10.2018, inculpatul C.C.M a amenințat persoana vătămată B.B cu distribuirea în mediul online a unor înregistrări video compromițătoare în care aceasta apare întreținând acte sexuale orale și normale, în cazul în care nu dorește să continue aceste relații, iar în perioada octombrie-noiembrie 2018 a amenințat-o pe persoana vătămată A.A că va distribui pe rețelele de socializare fotografii compromițătoare în care aceasta apare nud, în cazul în care nu va dori să întrețină cu el acte sexuale orale, context în care, la data de 13.10.2018, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul și a întreținut un act sexual oral cu acesta. Având în vedere aceste fapte, o persoană vătămată nici nu a dorit să apară în fața instanței, iar cealaltă, deși s-a prezentat, instanța a perceput-o ca fiind cuprinsă de jenă”, se arată în raportul întocmit de Magistrații Curții de Apel Cluj.

Comentarii Facebook