Lider sindical de la Nokia, despre salarile compensatorii ale "externilor": "Primesc doua plati. E mai mult decat nimic" VIDEO


Presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca "externii" de la fabrica Jucu vor mai primi doua salarii pana la sfarsitul anului: "Le putem interpreta ca si plati compensatorii, sunt doua salarii. E mai mult decat nimic".

"Este trist ca deja se intampla lucrul asta, dar din pacate orice speranta pe care am avut-o, cat de cat, micuta, micuta, micronica, despre faptul ca s-ar putea reveni asupra deciziei (n.red. Nokia de a pleca de la Jucu) s-a spulberat. Eu m-am exprimat ferm cand am auzit decizia ca nu se va mai reveni, avand in vedere situatia companiei. Compania este intr-o situatie extrem de dificila si se pare ca a inceput in primavara restructurarea ei, o data cu inchiderea diviziilor de soft. Urmeaza acum fabrica din Jucu si vor urma si celelalte fabrici care produc telefoane mobile, pentru ca este ferm ca productia se va muta in Asia", a declarat Ilcas.

Presedintele sindicatului Nokia Metal a mai spus ca "externii" vor mai fi platiti inclusiv pe luna decembrie. "Este o perioada foarte dificila pentru colegii care si-au pus speranta in fabrica de la Nokia. Multi dintre ei au crezut ca au gasit un loc de munca prin care sa isi asigure existente lor, dar iata ca visul Nokia a fost scurt. Cei care pleaca astazi, adica colegii de la companiile care au colaborat cu Nokia si care erau pe perioada determinata, le inceteaza acum contractele. Ei vor mai ramane pe statele de plata ale firmelor la care sunt angajati inca 2 luni de zile, timp in care vor incerca sa isi gaseasca de lucru. Vor fi prinsi si in acel program de reconversie pe care il va face AJOFM -ul si sa speram ca se va gasi un investitor si macar o parte dintre colegi se vor putea intoarce la locul de munca", a mai explicat Ilcas.

Liderul de sindicat sustine ca cele doua salarii pe lunile noiembrie si decembrie pot fi considerate si plati compensatorii. "Angajatii Nokia sunt cei pentru care Nokia plateste. Mai departe nu poate Nokia sa isi asume riscuri pentru angajatii pe care ii are alta companie. Nu cred ca vor fi plati compensatorii, in afara de cele doua salarii pe care le putem interpreta ca si plati compensatorii, sunt doua salarii e mai mult decat nimic", a mai spus Valentin Ilcas.

Duminica dimineata primii 60 de angajati "externi" de la fabrica de la Jucu au fost concediati. Stiri de Cluj a prezentat in exclusivitate aceasta informatie, iar potrivit surselor citate angajatii pe perioada nedeterminata vor fi dati afara pe rand pana luni seara, 31 octombrie.

Vezi mai jos ce documente au primit cei care au fost disponibilizati...

Angajatii "externi" de la Nokia - Jucu sunt dati afara - VEZI dovada EXCLUSIV

Comentarii Facebook