Nokia - Jucu concediaza, duminica, primii angajati din fabrica de la Cluj EXCLUSIV


Compania Nokia da afara duminica, 30 octombrie, primii 60 de angajati, iar pana luni seara va concedia un total de 200 de angajati, au declarat in exclusivitate pentru Stiri de Cluj surse din cadrul fabricii de la Jucu.

Angajatii au fost convocati la o sedinta de directorul de productie, Florin Tulcan, si responsabila Departamentului Resurse Umane, Carmen Mester, in care le-a fost comunicat faptul ca toti "externii" vor fi disponibilizati pana in 1 noiembrie. "Am fost anuntati ca angajatii externi, care nu au contract pe perioada nedeterminata, vor fi concediati din 1 noiembrie. Acestia mai lucreaza cate un schimb si pe rand, in urmatoarele doua zile, vor fi dati afara", a declarat un angajat care a vrut sa isi pastreze anonimatul.

Cei aproximativ 200 de angajati externi au fost informati ca nu vor primi salarii compensatorii din partea Nokia, dar vor fi platiti pana la sfarsitul anului. "Ne-au spus ca acesti angajati nu vor primi salarii compensatorii ca si ceilalti care sunt angajati pe perioada nedeterminata. Vor fi platiti totusi in noiembrie si decembrie", a mai spus sursa citata.

In privinta celorlalti 1.956 de angajati ai Nokia, care raman in fabrica pana la finele anului, conducerea a anuntat ca vor fi platiti dublu pe lunile octombrie si noiembrie. "Au spus ca ne platesc pana in martie si ca sigur se lucreaza in luna noiembrie pentru ca sunt comenzi. Este totusi posibil ca, in aceasta luna, unii dintre noi sa fie trimisi acasa in concediu platit. Oricum, au spus ca in octombrie si noiembrie vom fi platiti dublu. Despre platile compensatorii vom primi informatii abia saptamana viitoare", a mai spus angajatul Nokia.

Nokia a anuntat la finalul lunii septembrie ca va inchide fabrica de la Jucu pentru ca nu este rentabila si va muta productia in Asia. Cei 2.200 de muncitori vor fi dati afara, urmand ca cei angajati pe perioada nedeterminata sa incaseze plati compensatorii si sa fie platiti pana in luna martie 2012.

Comentarii Facebook