Lăudărosul milionar Călin Donca, criticat de un vlogger controversat din Cluj: ”Toți bighidii și toți ăștia care sunteți săraci ați pus botul”


Călin Donca, milionarul din Brașov arestat pentru că a înșelat statul și a pus pe picioare un grup infracțional organizat alături de soție, contabilă și o prietenă, a fost criticat dur de interlopul Nelson Mondialu. Acesta s-a alăturat altor voci publice din România, care au analizat ascensiunea fulminantă a milionarului din Brașov, prins de anchetatori după ce s-a lăudat prea mult cu averea sa. Oamenii legii au făcut verificări și au depistat ilegalitățile pe care le făcea Călin Donca în spatele camerelor de filmat.

Nelson Mondialu a spus că banii se fac muncind, nu așa cum afirmă o serie de persoane din mediul online, care promit câștiguri rapide. 

Ăla care vă dădea lecții cum să faceți bani. Toți bighidii și toți ăștia care sunteți săraci ați pus botul și când am zis că ăștia fac înșelătorii, cum e și ăla cu ochelari, nu m-ați crezut. Ca să faci bănuțul, indiferent cum îl muncești, fără să fi prins de Codul Penal, transpiri pentru el. Te doare capul, ai nervi! Pe când ăștia erau îmbrăcați la costum, aranjați, figuri, talente. Aveau mașini de ultimă serii.

Ați zis că îmi e ciudă. Fiți atenți aici! Tata Nelson vă învață, că nu degeaba a fost pilda ursul păcălit de vulpe. Ăștia sunt ca și vulpile. Vin și te păcălesc. Poți să fii tu un munte de om, că de îndoaie. Treaba voastră. De ăștia sunt mai mulți. Tot ce explodează dintr-o dată coboară încet înapoi și se stinge. Tot ce muncești pas cu pas, încet, încet, urci pe scară și aduni”, a spus fostul interlop, acum vlogger. 

Acesta a precizat că e șocat cum fac unii averi mari din YouTube, pentru că el nu reușește și e tot dator, la amanet.  

Eu sunt vlogger de 12 ani de zile. Am muncit pe clipurile mele. M-am dus prin străinătate. Am filmat prin cartier, prin România și nu reușesc să mă scapă de datorii. Am datorii la amanet peste 1,6 miliarde de lei. Am datorii pe la oameni. Din YouTube și din asta, nu reușesc să mă scap de datorii. De ce? Alții cum fac din postări de pe YouTube, jap, jap, jap, 3 - 4 mașini din alea benga, 6-7 apartamente. Bravo! Să se descurce, dar, mă oameni, când explodezi așa dintr-o dată și nu poți să demonstrezi că de la mami și de la tati ai avut, pentru că tu erai ciuruc înainte… Deci ce se întâmplă? Poliția să intre în acțiune. Fiscul să intre în acțiune. ANPC -ul să intre în acțiune. Luați-i și împachetați-i, pentru că din cauza acestor persoane o groază de oameni suferă în România. Toți oamenii din România sunt oameni șmecheri, înțelegeți, chiar dacă au dat cu sapa la țară. Sunt oameni pe care nu ai putut să îi păcălești.

M-am dus la țară să cumpăr o găină și nu am putut să îi păcălesc. Am încercat, nu că am vrut să îi păcălesc. Am vrut să văd mentalitatea lor. Atunci, cum vii tu, tot român, și îi păcălești. Tu, un ciuri burii, bagi mâncare stricată în ei, tu bagi credite în ei. Zici că ceri 10 lei ca să le dai 20 de lei. Cum dai tu dublu? 

Eu nu am ciudă pe nimeni, că nu am de ce să am ciudă. Am unde să locuiesc, am o mașină, un pic de aur, un ceas. Astea îs chestii materiale, pe care pot să le pierd că nu îmi pasă. Am o femeie frumoasă, am un băiat frumos, am un nepot frumos, o noră”, a încheiat Nelson. 

Cum a făcut avere milionarul Călin Donca

Milionarul din Brașov, Călin Donca, extrem de prezent în mediul online sau la emisiunile tv, unde se promova drept un milionar crescut prin propriile forțe, a fost reținut alături de soție, contabilă și o prietenă, pentru constituire de grup infracțional organizat. 

Călin Donca a făcut avere din afacerile cu panouri fotovoltaice şi a intrat de tânăr în top 500 cei mai bogaţi români. În ultimii ani, pe canalul de YouTube oferea sfaturi de afaceri pentru peste 50.000 de urmăritori. Pe mulţi dintre aceştia i-a convins să investească în proiectul său de monedă digitală, scrie Observator.

Spune că viaţa sa nu a fost mereu luxoasă: ”Eu am fost născut în Reşiţa, într-o garsonieră de 20 de metri pătraţi, 24 de metri pătraţi. Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine şi ulei", povestea Călin Donca.

S-a apucat de afaceri de tânăr. A vândut asigurări, pensii private, s-a implicat în afaceri imobiliare. A susţinut şi cursuri de dezvoltare personală. Aşa şi-a întâlnit actuala soţie. Au cinci copii, toţi educaţi acasă. Unul dintre bolizii lui Donca a fost ridicat de DIICOT în urma perchezițiilor. 

Trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre, au fost arestați pentru 30 de zile, iar soția lui Donca a fost eliberată pentru a avea grijă de cei cinci copii. Procurorii au fost alertați de modul în care se lăuda Donca, oriunde apuca, cu averea lui obținută într-un timp scurt și parcă din nimic.

Gruparea lui Donca este acuzată de constituire de grup infracțional organizat; evaziune fiscală de 4 milioane de lei; delapidare cu consecințe deosebit de grave - 1,6 milioane de lei; înșelăciune (Donca a creat o monedă virtuală) cu consecințe deosebit de grave - 700 de mii de dolari.

Practic, Donca ar fi înregistrat operațiuni fictive în contabilitatea unor societăți, urmărind micșorarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit și mărirea cuantumului TVA deductibile. Prejudiciul: peste 4 milioane de lei.

Comentarii Facebook