La Cluj „sezonul petardelor” a început din noiembrie: „Nici nu te poți plimba cu un copil mic lângă pădure că îți pușcă timpanele”


Fenomenul petardelor începe, de regulă, în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, adică în decembrie, dar nu și în acest an. Primăria Cluj a fost deja sesizată că în Pădurea Făget tinerii se „distrează” cu petardele. Părinții spun că nu se mai pot plimba cu copilul mic prin zonă din cauza acestui fenomen. 

„Vă rog să luați cumva măsuri, să faceți niște „plimbări” prin pădurea de La Terenuri, Mănăștur. Să vedeți ce petarde/„bombe” pușcă deja din octombrie copii de 12-13 ani. 

Nu e normal din octombrie să se audă așa ceva, nici nu te poți plimba cu un copil mic lângă pădure că îți pușcă timpanele. Trebuie să fie ceva măsuri care să se ia, afișe cu amenzi, etc”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase și pot răni lăsând traume fizice permanente. Astfel de accidente au loc din păcate în fiecare an, în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Comentarii Facebook