Duminica 28 Aprilie

Teologul clujean Radu Preda a spus lucrurilor pe nume în scandalul Lasconi: ”A fost o grozăvie. Sunt și eu tată de fată!” - VIDEO


Părintele și profesorul Radu Preda a vorbit despre scandalul din jurul familiei Lasconi, precizând că a fost îngrozit de modul în care USR s-a purtat cu Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel. De asemenea, părintele a fost mai afectat de atacul lansat de Oana Lasconi la adresa mamei sale. 

Doamna Lasconi este o femeie vrednică. Toți ei din zonă îmi spun că a făcut minuni la Câmpulung, ceea ce arată un management bun al unei doamne primar. Cred că ea a fost sinceră și USR a fost consecvent. Cu toate că în cadrul USR cunosc câțiva oameni de calitate, oameni cu studii teologice și creștini practicanți, cred că mainstreamul pro-progresism din interiorul USR - ului este prea puternic.

Problema este că modul lor de a gândi în politica românească face rău însăși ideii de progres a României. Ei preiau pe nemestecate din țările progresate între timp, dar progresate cum nu ideologic, ci prin economie serioasă, prin stat de drept, prin relații internaționale, prin educație, prin sistem funcționale de la pensii până la sănătate, și vin cu un progres ideologic înaintea celui cultural social. Aceasta este o formă de a pune carul înaintea boilor și de continua cu celebra formulă a formelor fără fond. USR face o greșeală mizând pe emoția generației digitale, care va îmbătrâni și va avea nevoie școli bune pentru copii, care va ajunge la spital, care va trebui să își apere proprietatea privată. Acești oameni își vor pune întrebarea cum funcționează o societate normală, dincolo de toate accentele progresiste”, a declarat părintele preot Radu Preda, la emisiunea Clujul Politic, moderată de cunoscutul jurnalist clujean Tiberiu Fărcaș.

Acesta a afirmat că modul în care fiind Elenei Lasconii și-a tratat mama l-a îngrozit. 

A fost o grozăvie. Sunt și eu tată de fată. Vă dați seama că pentru orice om care are sufletul împărțit între el însuși și familie a fost insuportabil ceea ce s-a întâmplat. Pentru mine a fost insuportabil și eu nu sunt omul care să mă emoționez așa de ușor. Asta m-a întristat. A fost un moment de enormă și profundă tristețe”, a mai spus preotul Radu Preda. 

Profesorul de teologie a fost întrebat și ce părere are despre căsătoria dintre persoanele de același sex, iar replica a fost că fiecare face ce vrea în dormitor și că Biserica nu e împotriva holosexualității, ci a culturii homosexuale.  

O văd foarte împărțit. Pe deoparte cetățenește nu cred că cineva trebuie băgat la pușcărie pentru că are o înclinație sau alta. Eu zic că niște oameni care vor să facă ce vor în dormitorul lor și au vârsta legală, nu au de ce să se sperie că vin mascații. Viața intimă a fiecăruia și-o reglează fiecare cum vrea.

Problema este când ieși în societate. Faptul că există o dorință evidentă și că există o luptă culturală în care ei vor să se cheme la fel familie ca și ceilalți, să aibă copii, prin adopție sau mamă surogat, să fie reprezentați ca și când ar fi o minoritate etnică, faptul că inundă piața cu filme și invitații la încercat aceste lucruri, la a vedea dacă îți place, toate aceste lucruri țin de o exhibiție a unor oameni care au o mare nesiguranță.

Cunosc oameni care au aceste tendințe. La acești oameni am văzut o gingășie a raporturilor dintre ei și discreție maximă. Nu îi vom vedea pe străzi urlând ca opăriții cu ulei încins. Nu vor fi ostentativi și își vor duce propria lor poveste de dragoste sau propria cruce cu demnitate. Este un drum personal pe care au ca preot trebuie să îl gestionez de o manieră înțelegătoare și spunând clar că Evanghelia le recomandă ferm că nu poate exista o uniunea alternativă la cea care creează, la cea care face posibil darul vieții. Este un dat al naturii. Că toate celelalte sunt denaturate, nu înseamnă că trebuie ucise, dar nu pot fi declarate ca fiind egale cu ale naturii. Biserica nu este împotriva homoxecualității, ci împotriva unei culturi a homosexualității, inclusiv în rândurile ei”, a încheiat cunoscutul părinte. 

Comentarii Facebook