La Cluj-Napoca se poate fuma în mall-uri și baruri: ”Cică se poate fuma că e cu aburi. Chiar așa e?”


Fumatul este interzis în spațiile închise, dar piața a fost invadată cu produse de tip vaping, care sunt permise. 

De când se poate fuma înăuntru? În ultima vreme am observat că și la Vivo și la Iulius se fumează (din ala cu aburi). O dată am anunțat paza, dar cică se poate fuma că e cu aburi. Chiar așa e?”, se întreabă un clujean.

Legea nu interzice țigările electronice, fiind evident vorba despre o lacună legislativă.

Legea definește fumatul așa: ”Fumat se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigări, ţigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe”.

La fel de corect este că atunci când a apărut legea antifumat nu existau astfel de produse pe bază de aburi și care nu ard tutun ca și țigările tradiționale. 

Unii reclamă că aceste produse miros urât, dar alții aduc argumente logice: ”Put - nu put, sunt aburi. Nici mie nu îmi place mirosul de lavanda, dar nu încerc să interzic ceaiul.

Legea mai buna ar fi să nu se consume produse ce contin nicotina inauntru. Dar chiar si atunci exista vapeuri cu 0 nicotina sau mai bine spus, nu ai cum sa știi ce este în lichidul vape-ului fără un raport de laborator.

Pe parte pozitiva, vape-urile miros chiar frumos; atat de frumos incat au alta problema - tenteaza copiii cu mirosul lor de fructe si dulciuri”.

Comentarii Facebook