Scriitorul Ion Vadan, acuzat ca isi terorizeaza angajatii de la editura Dacia XXI


Poetul si scriitorul Ion Vadan, directorul editurii Dacia XXI, este acuzat ca se poarta foarte urat cu angajatii si le aduce zilnic jigniri si injurii. Redactorii se plang si de faptul ca salariile le sunt platite chiar si cu doua luni intarziere.

Angajatii editurii spun ca s-au plans si la Inspectoratul Teritorial De Munca (ITM) Cluj, insa nu s-a intamplat nimic, inspectorii dandu-i lui Ion Vadan doar un avertisment.

"E o bataie de joc din partea dansului, suntem jigniti si ni se aduc injurii in fiecare zi. Au fost si cei de la ITM aici dupa a fost facuta o sesizare insa nu i-au facut nimic, i-au dat doar avertisment. Eu chiar am avut o altercatie verbala cu dansul dupa ce am fost injurat de mama, iar mai apoi a spus ca ma da in judecata ca eu l-as fi injurat desi nu e adevarat", a spus Horia Costin, unul dintre redactorii editurii Dacia XXI.

Dupa altercatia verbala, Horia Costin a fost chemat in fata unei comisii de disciplina pentru ca i-ar fi adus injurii directorului Ion  Vadan.

"S-a format o comisie de disciplina dintre directorul economic, directorul editorial si contabil, unde a trebuit sa motivez de ce l-am injurat pe domnul Vadan. Am fost acuzat ca mi-am injurat colegii, ca nu mi-am predat la timp proiectele, dar nimic din toate aceste lucruri nu sunt adevarate. Am refuzat sa semnez avertismentul pe care l-am primit si atunci a amenintat ca nu da nici unui angajat restantele financiare", a mai spus Costin.

Angajatii editurii Dacia XII se plang ca exista restante financiare de o luna si jumatate, iar de multe ori acestea ajung pana la doua luni sau chiar trei luni.

"Partea cu platitul salariilor este cea mai proasta pentru ca nu este o zi de salariu, ni se tot da cate 100-200 de lei din restantele financiare. Partea cu injuriile si jignirile sunt la ordinea zilei, eu unul m-am obisnuit deja. Problema este ca multi dintre noi nu avem unde sa ne ducem in alta parte si avem nevoie de acest loc de munca", a declarat un alt angajat, care a dorit sa ramana anonim.

In acest moment editura Dacia XXI are aproximativ 20 de angajati, insa nici unul dintre acestia nu sunt mai vechi de un an, pentru ca personalul se schimba foarte des, sustin redactorii editurii. Acestia mai afirma ca Ion Vadan prefera sa angajeze tineri studenti sau proaspati absolventi de facultate pentru motivul ca acestia pot fi manipulati mai usor.

Directorul general al editurii Dacia XXI, Ion Vadan, nu a putut fi contactat pana la aceasta ora.

 

Vasile Ielciu

Comentarii Facebook