Judecatorul chiulangiu de la Cluj sanctionat de CSM


Un judecator de la Tribunalul Comercial Cluj a fost sanctionat de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru ca a chiulit de la serviciu.

Comisia de disciplina de la CSM a decis ca judecatorul Iulian Pacurar sa fie sanctionat cu diminuarea salariului cu 15%, pentru o perioada de trei luni.

Concret, inspectorii au decis ca "domnul judecator Iulian Pacurar a lipsit de la serviciu in perioada 23 iunie - 30 iunie 2011, inclusiv in data de 27 iunie 2011, zi in care era planificat la sedinta de judecata, fara a avea aprobata, de catre conducerea instantei, efectuarea concediului de odihna in afara perioadei vacantei judecatoresti, nerespectand astfel programul de lucru al instantei".

Consiliul Superior al Magistraturii a mai descoperit ca judecatorul Pacurar, si-a motivat sentintele cu mare intarziere. "In perioada decembrie 2010 - februarie 2012, a redactat cu intarziere hotararile judecatoresti ce-i reveneau spre motivare, inregistrand astfel un numar de 206 hotarari judecatoresti", se mai arata in documentul CSM.

Sanctiunea aplicata este penultima pe scara gravitatii prevazute in Codul Muncii, care se aplica si pentru magistrati. Ultima sanctiune se refera la excluderea din magistratura.

Judecator clujean, cercetat de CSM pentru ca nu s-a prezentat la o sedinta, desi era de serviciu

Comentarii Facebook