Iulius Mall a ipotecat terenul pe care e construit centrul comercial. Valoarea acestuia era in 2007 de 175 de milioane de euro


Terenul detinut de Consiliul Judetean Cluj in zona Iulius Mall, pe malul lacului din Gheorgheni, a fost ipotecat pentru suma de 175 de milioane de euro, in 10 iulie 2007.

"Ipoteca vizeaza numai dreptul de superficie a terenului pe care a fost construit complexul comercial Iulius Mall. Am solicitat si eu unele lamuriri in aceasta problema. Initial a fost depusa o ipoteca de 175 de milioane de euro, apoi de 61,2 milioane de euro, ultima fiind din 2009 in valoare de 18 milioane de euro", a declarat Brandusa Mandru, directorul Univers T si consilier local.

"A fost o declaratie notariala a fostului director al Univers T, prin care li s-a dat dreptul de a pune ipoteca si nu se stie daca Iulius Mall avea dreptul de a face acest lucru, fiind o decizie a fostului CA al Univers T. Nu este clar daca ipoteca pe dreptul de superficie este numai pe terenul dat de Consiliul Judetean Cluj sau si pe cladirea de la Iulius Mall", a mai spus Brandusa Mandru.

Univers T este proprietarul terenului pe care a fost construit Iulius Mall.

Ipoteca pe teren a fost pusa de notarul Daniel Badarau in favoarea EUROHYPO AG, cu sediul in Helfmann - Park, Germania.

"Iulius Mall nu avea dreptul de a ipoteca acest teren si mentin amendamentul de a cere amanarea hotararii, inclusiv lamuriri in ceea ce priveste ipotecarea pentru a putea vota daca ipotecarea este legala sau nu", a declarat Adrian Popa.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca nu stie nimic despre aceasta ipoteca. "Habar nu am despre acest lucru. Acum aud pentru prima data de aceasta ipoteca", a spus Tise, cu toate ca ultima ipoteca a fost pusa in 2009, cand Consiliul Judetean Cluj era condus de el.

 

Neregulile au fost semnalate de consilierii locali, in momentul in care au fost consultati pentru emiterea dreptului de construire a doua cladiri de birouri pe malul lacului din Gherogheni.


"Rugamintea mea este sa luati o decizie pe aceasta problema. Nu este pentru prima data cand intra pe ordinea consiliului local aceasta problema. Acum un an a mai intrat si la vremea respectiva am avut o sedinta si i s-a cerut sa retraga proiectul pentru a se ajunge la o formula avansata de discutie. Trebuie sa cerem desecretizarea contractului incheiat intre Consiliul Judetean Cluj si Iulius Mall si detalii despre ipoteca", a declarat primarul Radu Moisin.

 

Consilierii locali au amanat luarea unei decizii si au decis sa solicite o serie de lamuriti de la Iulius Mall.

 

Brandusa Mandru a anuntat ca reprezentantii Iulius Mall nu au prezentat nicio opinie in aceasta problema, pentru ca inca analizeaza situatia.

Comentarii Facebook