Spitalul de Boli Infectioase Cluj se comaseaza cu cel de TBC! Alte doua spitale au aceeasi soarta, iar unul se desfiinteaza


Trei spitale din judetul Cluj se comaseaza, iar altul va fi desfiintat. Este vorba despre Centrul de Sanatate Mociu.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca va fi comasat cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Danielo" Cluj-Napoca.

De asemenea, Spitalul Municipal Campia Turzii va fi unit cu Spitalul Municipal Turda, iar Spitalul Municipal Gherla va fi comasat cu Spitalul Municipal Dej.

Vezi AICI lista cu toate spitalele comasate!

De asemenea, Ministerul Sanatatii a anuntat ca Centrul de Sanatate Mociu va fi desfiintat pentru ca nu este rentabil

Vezi AICI lista cu toate spitalele desfiintate!

 

"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de functionalitatea sistemului si de tratamentul corespunzator aplicat pacientului, si mai putin de problemele financiare, cu toate ca si acestea sunt importante", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila intr-o conferinta de presa.
 
Din cele 435 de spitale din tara, 182 vor fi organizate in sectii exteriore. Dintre acestea 111 spitale vor fi comasate, iar restul de 71 se vor transforma in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta.

In cele 71 de spitale lucreaza 794 de medici si 2532 asistenti medicali, care vor fi relocati.

Comentarii Facebook