Inundația din Piata Avram Iancu, provocată de explozia unei conducte de apă. Traficul intens ar fi de vina - VIDEO


Inundația din Piata Avram Iancu, din fața Palatului Mitropolitan din Cluj-Napoca, s-a produs după ce a explodat o magistrală de apă. Traficul miJloacelor de transport în comun a fost deviat pe acel segment.

Conducta uriașă din breton a pușcat într-o parte, iar apa a țâșnit la suprafață prin asfalt. În cursul nopții de joi spre vineri, strada a fost inundată până după Regionala CFR Cluj.

Conducta este exact sub linia dedicata pentru transportul in comun, iar spargerea acesteia ar avea legătură cu traficul greu, cred inginerii de la fata locului. 

Conducta din beton va fi schimbată pe segmentul spart. Muncitorii de la Compania de Apă Someș au săpat deja în jurul ei și vor trece la spargerea segmentului unde s-a produs avaria, iar apoi vor aduce o altă conductă tot din beton.

Inundație in Piata Avram Iancu, după o avarie la magistrala de apa. A fost lac la Regionala CFR - VIDEO

În cursul dimineții de 26.02.2021 a avut loc o avarie exploziva la aducțiunea Dn 1400 în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, latura cuprinsă între Catedrala Ortodoxă și Regionala CFR.

Personalul companiei a intervenit operativ și lucrează în zonă. Pe moment nu se întrevede întreruperea alimentării cu apă a populației. Va exista restricție de circulație pe latura respectivă a Pieței Avram Iancu până la remedierea avariei.

Intervenția va dura cel puțin până luni dimineața. Vom ști numai după ce decopertăm conducta. Nu este afectat nimeni în acest moment și am reușit să aducem apa pe o variantă ocolitoare. Dacă ar trebui să închidem apa va rămâne fără alimentare tot Gheorgheniul, o parte din Mărăști, Oașului, fiind aducțiunea cu apă care traversează orașul.  

Materialul din care este făcută conducta din acest tronson este beton precomprimat de  1400 de mm”, a declarat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș. 

------------------

UPDATE

Estimările inițiale în ceea ce privește perioada de intervenție la remedierea avariei din Piața Avram Iancu au fost devansate. Stadiul actual al lucrărilor ne permitem să apreciem că intervenția pentru remedierea avariei se va putea finaliza până sambata seara,  după care va urma o perioadă de cca. 10 ore pentru reumplerea și spălarea sistemului astfel încât duminică dimineata strada să poată fi predată  firmei cu care Compania are contract pentru refacerea carosabilului.

Urmare a intervenției la avaria majoră din Piața Avram Iancu și a manevrelor la sistemul public de alimentare cu apă care să permită continuarea furnizării apei, există posibilitatea ca în anumite zone din municipiu turbiditatea apei să fie temporar ușor crescută. Acest fenomen dacă apare, apreciem că va dispărea în cursul după amiezii de astăzi, fără ca prin aceasta să fie afectată calitatea, respectiv potabilitatea apei. Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat populației”, au precizat reprezentanții Companiei.

Comentarii Facebook