Clujul a fost la un pas de tragedie. Ce s-a întâmplat la aeroport


  • Zborul Hurghada - Cluj a fost la un pas de  prăbușire înainte de aterizarea pe aeroport
  • Nu au fost victime în urma incidentului
  • Reprezentanții companiei își cer scuze pentru incident
  • Mai multe zboruri, inclusiv Cluj - Hurghada, au avut întârzieri joi seara

Mai mulți români au trăit spaima vieții lor, joi seara, cu puțin timp înainte de întoarcerea în țară. Tragedia care era să se abată asupra Clujului a fost evitată în ultimul moment de piloții aeronavei. 

Ce s-a întâmplat la aeroport?

Calmul și reacția promptă a piloților au evitat tragedia care era să se abată asupra Clujului, joi seara. Zborul charter ce face legătura între oraș și stațiunea egipteană Hurghada, una dintre destinațiile preferate ale românilor în ultima perioadă, a fost la un pas de dezastru, în aer, relatează impact.ro. Pasagerii au trăit o spaimă teribilă, unii crezând că urmează să își piardă viața. 

Cu puțin timp înainte de aterizare pe Aeroportul Internațional Cluj, după ce se începuseră procedurile de aterizare, un stol de păsări s-a lovit de avion. Șocul ar fi fost resimțit puternic de aeronavă și de cei din interior. Manevrele rapide făcute de cei doi piloți au reușit să aducă avionul pe pistă în condiții de siguranță, însă oamenii au trăit momente cumplite.

Imediat după aterizare, o echipă tehnică a efectuat verificări amănunțite la avionul ce tocmai venise din stațiunea egipteană Hurghada, pentru a depista eventualele pagube produse de coliziunea cu stolul de păsări și a se stabili dacă următoarea cursa se poate efectua în condiții de siguranță deplină. 

Pasagerii cursei A24006 cu proveniență din Hurghada au primit asistență pe aeroport din partea reprezentanților companiei.

Ce au spus oficialii despre zborul charter?

Incidentul a dat peste cap complet programul zborurilor, ducând la întârzieri de câteva ore la decolarea cursei A24005 Cluj - Hurghada, dar și a zborurilor subsecvente Hurghada - București și București - Zanzibar, din cursul serii de joi.

În timpul procedurilor de aterizare pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, zborul A24006 cu proveniență din Hurghada, a întâmpinat dificultăți pricinuite de coliziunea cu un stol de păsări. Aterizarea s-a derulat în condiții de deplină siguranță, iar după aterizare, o echipă tehnică efectuează verificări amănunțite ale aeronavei, în vederea certificării pentru următoarea cursă. Din pricina acestui eveniment, preconizăm o întârziere de circa 3 ore la decolarea cursei A24005 Cluj - Hurghada, dar și a zborurilor subsecvente Hurghada - București și București - Zanzibar din cursul acestei seri. pasagerii afectați de aceste întârzieri au fost informați și au primit asistență pe aeroport din partea colegilor noștri. Ne cerem scuze pentru acest eveniment neplăcut și vă asigurăm de toată implicarea întregii noastre echipe în soluționarea rapidă a situației”, au informat reprezentanții companiei.


Comentarii Facebook