Inspectoratul Scolar Cluj verifica sporurile "nesimtite"! Contabilii si secretarele sunt tinuti la coada pentru vizarea statelor de plata


Zeci de secretare si contabili de la scolile din gradinitele din judetul Cluj stau de cateva zile la coada pe holurile Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ) pentru vizarea statele de plata. Oamenii au stat la rand si pana la miezul noptii.

Nebunia de la ISJ Cluj a fost declansata de dispozitiile din Hotararea de Guvern 1395/2010, privind finantarea per capita, si in baza careia Inspectoratele Scolare trebuie sa verifice lunar statele de plata si de functii de la unitatile scolare.

"Isi bat joc de contabili si secretarele unitatilor de invatamant. I-au chemat treptat pe baza hotararii de guvern cu statele de plata si de functii pentru a fi vizate. Pai nu este absurd? Aceste documente sunt vizate o data de contabilii scolii, apoi de director, iar acum trebuie sa mai fie aprobate si de conducerea Inspectoratului", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC).

Conducerea ISJ Cluj trebuie sa valideze toate statele de plata si sa verifice daca nu cumva profesorii au incasat sporuri sau alte venituri necuvenite.

"S-a descoperit ca unii directori din mediul rural si-au trecut si orele cu plata si pe cele de la dirigentie, desi nu au voie sa faca acest lucru, sau secretare care au incasat sporuri de 10%. Acum cauta ca nu cumva profesorii sa castige prea mult. Vineri (n.red. 4 februarie) secretarele au stat pana la 12.00 noaptea la Inspectorat pentru ca au fost neintelegeri in cazul gradinitelor. Educatoarele care au terminat Spiru Haret trebuie incadrate ca si profesoare pe statul de plata si din aceasta cauza s-a creat o nebunie", a mai afirmat Cojocaru.

Scolile sunt programate sa mearga la ISJ Cluj in fiecare zi intre orele 9.00 si 14.00 pentru validarea statelor de plata.

Secretarele se plang ca nici macar un scaun nu au primit si ca sunt tinute in picioare ore in sir. "Nu inteleg de ce trebuie sa venim noi aici, cand ar trebui sa vina directorii, daca tot ei sunt cei care aproba salariile. Asta este descentralizarea de care vorbeste Emil Boc?", s-a intrebat una dintre secretarele de la o scoala din Cluj Napoca, care a vrut sa isi pastreze anonimatul.

In fiecare luna, cele 215 scoli si gradinite cu personalitate juridica din judetul Cluj vor trebui sa trimita la ISJ Cluj statele de plata pentru validare.

Comentarii Facebook