Incendiu la fostul Cinema Dacia, din Mănăștur - VIDEO-FOTO

 

Un incendiu a izbucnit duminică, 20 ianuarie, în jurul orei 16.00, la fostul cinematograf Dacia, de pe strada Bucegi, din cartierul Mănăștur.

 

Reprezentanții ISU Cluj au anunțat că intervin cu 3 autospeciale pentru a stinge incendiul.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Fosta discoteca Atlantic, situată pe strada Bucegi, arde. Focul pare că a fost declanșat de niște copii care se jucau în zonă”, ne-a scris un cititor Știri de Cluj, care ne-a furnizat și imagini de la fața locului.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE1

 

Focul a fost stins după circa 5 ore.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Cinematograful Dacia din Mănăștur a fost administrat de firma SC ATRISS SRL, care a solicitat în instanta, în calitate de chiriasa a RADEF Romania Film, revocarea partiala a HCL  nr. 475/2009 (privind preluarea de catre Consiliul local a celor 4 cinematografe, printre care si Dacia). Litigiul a fost castigat de primarie, dar pe rol a mai fost un proces. 

 

In cel de-al 2-lea proces noi am solicitat evacuarea firmei SC ATRISS SRL pentru ca ocupa spatiul abuziv. Am solicitat instantei obligarea societatii la plata taxei de ocupare abuziva si a majorarilor de intarziere aferente. Imobilul se prezinta intr-o stare avansata de degradare si necesita inceperea cu prioritate a unor lucrari de revitalizare, precum si pentru ca este ocupat frecvent de persoane fara adăpost, fiind considerat un adevarat focar de infectie de catre cetatenii din zona”, declarat în 2011 reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Municipalitatea s-a angajat ca, în momentul în care spatiul revenea Primăriei Cluj-Napoca, să investească în renovarea cinematografului, după același model ca și în cazul Cinema Mărăști. Accesul la Cinema Dacia ar fi trebuit să fie gratuit. 

 

Din păcate nu s-a mai făcut nimic, iar imobilul este locul de joacă al copiilor.

Comentarii Facebook