Spectacol cu Radu Beligan la Teatrul Naţional din Cluj


Maestrul Radu Beligan, va susţine luni, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, spectacolul intitulat "Confesiuni despre artă şi viaţă".

Spectacolul "Confesiuni despre artă şi viaţă" este format din impresionante destăinuiri, unele pline de umor, ale prestigiosului actor, regizor, director de teatru şi scriitor, care la 14 decembrie 2012, a împlinit 94 de ani.  Maestrul Radu Beligan dezvăluie publicului o lume în care "teatrul era rege". Din punctul său de vedere, cariera i-a stat "sub o stea norocoasă", ce i-a mijlocit întâlnirea cu actriţa şi profesoara Lucia Sturdza Bulandra şi cu Eugen Ionescu, ilustru protagonist al teatrului absurdului, potrivit Agerpres.

Radu Beligan, unul dintre discipolii actriţei Lucia Sturdza Bulandra, este o personalitate de referinţă a teatrului românesc, cu un repertoriu extrem de vast, atât clasic cît şi modern. Maestrul a transpus scenic  roluri celebre, în cei peste 70 de ani în care viaţa sa s-a confundat cu cea de actor.

Artistul a fost distins în 1953 cu titlul de "Artist Emerit", iar în 1962 a primit titlul de "Artist al Poporului". De asemenea, este primul actor român caruia i-a fost conferită Medalia "Ofiţer al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare Franceze", prin decret al presedintelui Franţei, Jacques Chirac, în aprilie 2002.

Comentarii Facebook